Q8 tempo oil banner

 

logo Casalina

SK Waanrode B geweigerd, Eendracht Gingelom wordt nieuw leven ingeblazen

SK Waanrode B geweigerd, Eendracht Gingelom wordt nieuw leven ingeblazen
Machiels en Nijns (achteraan tweede en derde van rechts) en Sharam Hussein wonnen al een toernooi in Gingelom in het wit-zwart van Eendracht

Enkele maanden geleden konden jullie al lezen dat SK Waanrode met een nieuwe B-ploeg zou starten in vierde provinciale, dat kan u hier nog eens bekijken. Dit verhaal kende jammer genoeg geen goed vervolg. Hoofdtrainer Kevin Machiels doet zijn verhaal en licht toe hoe de Vlaams-Brabanders in het Limburgse verzeilden.

“Een half uur voor het bekend maken van de reeksen stuurde de provinciale bond een droge mail met de boodschap: “Uw ploeg wordt geweigerd omdat SK Waanrode geen jeugd heeft”. Door dit late antwoord van de bond stonden plots achttien spelers zonder ploeg. De GC van Waanrode deed alles volgens het boekje en vroeg de B-ploeg aan op 1 april. Anderhalve maand later kregen we plots een “njet” van de bond”, wist T1 Kevin Machiels: “We gingen op zoek naar oplossingen, maar door het veel te late antwoord van de bond was dit niet makkelijk. Gelukkig kwamen we in contact met Gwen Lindekens, die zich al meer dan dertig jaar met hart en ziel inzet voor Eendracht Gingelom. Gingelom had het de voorbije jaren moeilijk op sportief vlak en men besloot de club niet meer in te schrijven voor het seizoen 2021-2022. Een samenwerking met Gravelo B werd op poten gesteld om het voetbal in Gingelom toch te laten doorgaan”, klonk het.

Kevin Machiels en Ken Nijns, bezielers van het project in Waanrode, hadden een goed gesprek met Gwen. Ze mochten onder de naam Eendracht Gingelom hun project verder zetten. Hun dankbaarheid kon niet groter zijn. Kevin Machiels wordt trainer/speler van het nieuwe Eendracht Gingelom en brengt tien spelers mee uit het vorige project.

Ondertussen werd er naarstig gezocht naar spelers uit de buurt. De kern bestaat ondertussen uit zestien spelers; één doelman en vijftien veldspelers. Ze trainen eens per week op donderdag. Ze maken ook een ruime reserveploeg aan van waaruit ze kunnen vissen als er iemand van de vaste spelers geblesseerd of geschorst is. Op dit moment hebben ze al veertien vaste spelers voor Eendracht Gingelom en drie spelers voor de reserven. Ze zijn nog op zoek naar een vaste doelman en één veldspeler. Ook de reservepoel moet nog aangevuld worden. Gesprekken zijn volop bezig. Eind volgende week moet hun huiswerk rond zijn.

Eendracht Gingelom Credits Brussels Groundhopper
Eendracht Gingelom Credits Brussels Groundhopper

“Communiceren met de voetbalbond in Limburg verliep gelukkig veel gestructureerder en ondertussen werd de club Eendracht Gingelom opnieuw ingeschreven. We hebben deze keer de officiële bevestiging dat we effectief kunnen starten. Na maandenlang zwoegen en zweten om een nieuw project te starten, komt eindelijk alles op zijn pootjes terecht. De combinatie met talentvolle jongens uit de streek kan vonken geven. Aan de spelers om deze ambitie waar te maken”, besloot een strijdvolle Machiels.

Geef een reactie