logo Casalina

Gloria Van Mechelen op zoek naar ervaring in Dwars door het Hageland

Gloria Van Mechelen op zoek naar ervaring in Dwars door het Hageland
Lviv Cycling Team op verkenning door het Hageland, Gloria als eerste van rechts Foto Luc Schuddinck

Leefdaalse Gloria Van Mechelen (18) start deze zaterdagvoormiddag in Dwars door het Hageland, de tiener van het Lviv Cycling Team kiest ervoor om ervaring op te doen op Hagelandse wegen. Ze keek ook uit naar het Belgisch kampioenschap op de weg voor de vrouwelijke elite in Waregem (20/06), haar eindejaarsexamens strooiden roet in het eten.

“Het is niks voor mij, ik ben al heel blij dat het zoveel regende. Ik ben enkele dagen geleden gaan verkennen en dat traject was gewoon een zandbak. Echt iets voor de crossers in mijn optiek, maar we zullen wel zien wat het nu gaat geven met de regen. Het is warm dus het stoort op zich niet dat het regent”, opent Van Mechelen. “Ervaring opdoen zal het belangrijkste worden.”

De voorbije weken richtte ze zich op het Belgisch kampioenschap, het zal niet voor dit jaar zijn.

“Normaal was mijn doel om een goed resultaat te rijden op het BK in Waregem, maar nu heeft mijn school me voor voldongen feiten geplaatst door de eindejaarsexamens tussen veertien en éénentwintig juni te plannen. In principe heb ik na mijn BK op 20 juni, daags nadien mijn examen wiskunde. De hele week voordien ga ik dus niet kunnen trainen en moet ik leren voor al de mijn vakken. Ik had het liever anders gezien, maar de zomer is nog lang”, wanhoopt ze niet.

Van Mechelen start samen met haar team zaterdagvoormiddag omstreeks 10.45 uur aan de Demervallei in Aarschot. De aankomst wordt rond 14 uur voorzien aan de Citadel in Diest. De mannen vatten rond 13 uur aan de Demervallei aan en zouden moeten finishen rond 17 uur aan de Citadel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *