logo Casalina

SK Waanrode B start volgend seizoen in vierde provinciale met zestien spelers

SK Waanrode B start volgend seizoen in vierde provinciale met zestien spelers
Kevin Machiels (met kapiteinsband) en Ken Nijns (onderste rij tweede van links) trainen het nieuwe team

Sk Waanrode start komend seizoen met een B-ploeg in vierde provinciale. Ze starten met een vaste kern van zestien spelers. Het zijn voor het merendeel spelers die ooit voor SK Waanrode of in de omgeving speelden, ook enkele zaalvoetballers stappen mee in het team. Ex-spelers Kevin Machiels zal T1 worden en hij wordt bijgestaan door clubmonument Ken Nijns.

Enkele maanden geleden groeide het idee om een B-ploeg in vierde provinciale te starten in Waanrode.

“Vorig seizoen vond ik derde provinciale wat zwaar worden. De zondagsreserven gingen me dan weer te goed af, het was te vroeg om die stap te zetten. We hebben dan in ons eigen team gekeken naar spelers met minder speelgelegenheid. Er was veel interesse in een B-team, we hebben dan wat rondgebeld en voor we het wisten hadden we een kern van zestien spelers bij elkaar. Verschillende spelers van de A-ploeg wisten niet goed waar ze stonden. Ze zochten een oplossing en die ontstond bij het beginnen van dit team. Verder zijn er nog vele spelers die een verleden bij Waanrode of in de omgeving hebben en trokken we nog vier anderen aan, grotendeels uit het zaalvoetbalmilieu”, wist coach Machiels. “Als je de ervaring en de kwaliteit van dit team bekijkt, moeten we normaal meedingen voor top vijf. De meesten hebben hoger gespeeld en maken een nieuwe start in vierde provinciale. We starten doelbewust de competitie met een kern van zestien. Moest de blessurenood hoog zijn, ik heb uiteraard een goed contact met de trainer van de eerste ploeg en ook die van de zondagsreserven, maar zo ver is het uiteraard nog lang niet.”

De volgende spelers verlengden hun verblijf in Waanrode en treden volgend seizoen aan in vierde provinciale, tussen haakjes staat achter hun naam het hoeveelste seizoen ze voor de geel-blauwen uitkomen. Dat zijn Ken Nijns (10), Jef Vangoidsenhoven (7), Kevin Machiels (5), Lander Smets (4), Bart Vlaeyen (4), Kasper Neyns (4), Robin Coningx (3), Marcin Sobczak (3). Deze spelers zijn terug van heel kort weggeweest: Jair Ortega (3), Juan Gongora (2), Sven Van Doninck (3), Sharam Hussein (2). Yassine Makrache, Samir Makrache, Vic Wouters en Emon Malevé (Hoegaarden) zijn de nieuwkomers.

SK Waanrode A speelt in derde provinciale en wisselt om de week met de B-ploeg thuis af om op zondagnamiddag hun competitiematch te spelen.

Één gedachte over “SK Waanrode B start volgend seizoen in vierde provinciale met zestien spelers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *