logo Casalina

Vierdeprovincialer SK Deurne bleef allesbehalve bij de pakken zitten

Vierdeprovincialer SK Deurne bleef allesbehalve bij de pakken zitten
SK Deurne is graag secuur in de opbouw

De transfers bij ambitieuze vierdeprovincialer SK Deurne zijn nog niet bekend, maar dat betekent niet dat ze bij de pakken blijven zitten. De kleedkamers en de kantine werden opgefrist, in de persoon van Johan Blockx werd een nieuwe hulptrainer gevonden en het zou de bedoeling zijn om de U17 van de rood-witten af en toe de kans te geven in de eerste ploeg.

“We startten het voorbije seizoen met een zes op negen, daar we door corona slechts drie wedstrijden speelden. We konden waarschijnlijk de gewenste vooruitzichten, een plaats tussen vijf en acht, bereiken. Het tweede elftal stond bij het afsluiten van de competitie op een mooie tweede plaats, dit na vijf wedstrijden waarvan er vier gewonnen werden en één op een remise eindigde. Doch door het ons ondertussen wel bekende covid-19 virus werd de stekker reeds vroeg uit het stopcontact getrokken wat competitie betreft”, wist trainer Kurt Van Roosbroeck.

Van de nood een deugd maken was het motto SK Deurne.

“Zowel op materieel als op sportief gebied werden de handen uit de mouwen gestoken. Onder leiding van ‘duivel doet al en sterke man’ Wim Vankerckhoven en zijn kompaan Jean Polmans, hun helpers mogen we ook niet vergeten, werden niet alleen de kleedkamers volledig opgefrist maar ook de kantine kreeg een volledige make-over. Vrijwilligers van zulke kwaliteit zoals Jean en Wim tref je niet elke dag aan”, klonk het bij het Deurnebestuur.

Jean (links) en Wim (rechts) klussers van dienst bij SK Deurne
Jean (links) en Wim (rechts) klussers van dienst bij SK Deurne

Op sportief vlak werd onder leiding van voorzitter Dirk van den Block met de spelers voor het huidige seizoen rond de tafel gezeten.

“Er werd ook snel een overeenkomst bereikt naar volgend seizoen toe met alle spelers, op een enkele uitzondering na. Zo zou middenvelder/aanvaller Jordy Thielens andere horizonten opzoeken. Er werden al enkele spelers aangetrokken, waarvan we de namen binnen korte termijn zullen bekend maken. Ook werd er een nieuwe T2 binnen gehaald. Dat is Johan Blockx, hij komt over vanuit de jeugdwerking van SNA Keiberg en was voorheen ook T2 in Testelt. Roland Plevoets, vader van doelman Joeri, komt eveneens de club versterken en zal mee instaan voor de begeleiding van het eerste elftal”, wist voorzitter Dirk van den Block. Het is ook de bedoeling dat SK Deurne komend seizoen ook (meerdere) jongens uit de huidige sterke U17-lichting op regelmatige basis laat inpassen in het eerste elftal. Als we als club moeten kiezen tussen twee spelers, een oudere en een jongere, van dezelfde kwaliteit, dan is de keuze snel gemaakt. Zo willen we als club tonen dat onze eigen jeugd ook speelkansen verdient.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *