logo Casalina

Triatleet Sander Heemeryck gebruikt competitieloze periode om motor te vergroten

Triatleet Sander Heemeryck gebruikt competitieloze periode om motor te vergroten
Sander Heemeryck oefent op de fietsdiscipline

Triatlon Sander Heemeryck uit Peutie lijkt momenteel te trainen in het luchtledige, hij werkte naar de kwarttriatlon van Leuven (16/05) toe. Gezien de steeds slechter evoluerende coronacijfers lijkt hij hierover een kruis te mogen maken. De twintiger van het Domo-Scott Team weet niet wanneer hij effectief een wedstrijd kan betwisten. Dat vreet uiteraard mentaal en bevordert de fysieke ontwikkeling van de jonge atleet niet.

“In de loop van de winter zat ik toch met de gedachten om iets van wedstrijden te kunnen doen in mei. Door de coronasituatie ben ik het nu gewoon om te gaan wijzigen en doelen te verleggen. Normaal gezien stond de kwarttriatlon van Leuven (16/05) als eerste op het programma, maar het valt nog maar te bekijken of die zal doorgaan. Gezien de omstandigheden primeert het plezier momenteel. Daar het er niet onmiddellijk naar uitziet dat er een wedstrijd zal zijn, is de focus ook een beetje weg. Deze periode dient dus vooral om de basis nog wat uit te breiden. Mijn motor moet nog wat groeien, dus dat is nu het ideale moment daarvoor. Het gevaar voor overtraining loert gelukkig niet om de hoek, ik ben iemand die sowieso al niet bekend staat om heel grote volumes te draaien. Met mijn coach en ex-toptriatleet Frederik Van Lierde aan mijn zijde heb ik daar ook heel vertrouwen in dat dat niet zal gebeuren.

Deze coronaperiode nekt de ontwikkeling van Heemeryck als triatleet.

“Ik ga minder snel vooruit dan de bedoeling was en is, maar dat is voor iedereen zo natuurlijk. Ik ben wel iemand die wedstrijden nodig heeft voor zijn evolutie. Duatlons zijn geen optie, de focus ligt toch hoofdzakelijk op triatlon. Buitenlandse races zijn wat moeilijk te combineren met het werk. Aangezien ik in het onderwijs werk kan ik niet zo maar verlof nemen”, wist de leraar LO aan basisschool de Bloeiende Kerselaar in het Brusselse Watermaal-Bosvoorde. “Ik ben nu vooral aan mijn fietsdiscipline aan het schaven. Elk jaar gaan de volumes omhoog en heb ik de indruk dat mijn motor ook groter wordt. Voor de halve afstand, die ik op het oog heb, is het fietsen vooral het belangrijkste onderdeel waarin ik nog moet verbeteren. Mijn mindere zwemmen daar werk ik hard aan, maar dat gebeurt vooral in kleine stappen. Elk jaar voel en zie ik wel progressie, maar als eerste uit het water komen zal niet voor morgen zijn”, grapt de jongeman die uit het Leuvense afkomstig is. “Vandaar ook mijn keuze voor de halve afstand non drafting. Dan kan er tenminste nog iets goed gemaakt worden met een goede run of een fietstocht.”

De wedstrijden in Kapelle-op-den-Bos staat op zijn agenda net als Brugge. Voor de rest heeft hij nog niet veel gepland aangezien alles heel onzeker is en blijft qua programmatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *