logo Casalina

Sander Pauwels debuteert in eerste provinciale

Sander Pauwels debuteert in eerste provinciale

Na vijf jaar Sportief Rotselaar draaide snelle middenvelder Sander Pauwels de bladzijde bij de geel-blauwen om en versterkte hij in het tussenseizoen kersverse eersteprovincialer KVC Houtem-Oplinter. Hij is benieuwd naar zijn avontuur bij de paarshemden in zijn allereerste seizoen op dat niveau, hij beseft dat spaarzamer zal moeten zijn met zijn flitsen.

Spits Niels Mattheus volgde Pauwels in zijn zog, middenvelder Timothy Verbinnen maakte een jaar geleden al dezelfde overstap naar de Suikerstad.

“Ik wou altijd al eens in eerste provinciale spelen. Toen ik begin 2020 voor Houtem-Oplinter tekende was het nog niet duidelijk of ze gingen stijgen, maar de kans was relatief groot. Het is leuk dat spits Mattheus mee de overgang maakte en dat ik Timo er al kende. Ik had vorig jaar de indruk dat de sfeer in die groep opperbest was, ik bleef eens hangen na een match ginds en dat bevestigde dit vermoeden”, opent Pauwels gezwind. “Onze ploeg is dit jaar nieuw in eerste provinciale, sowieso een enorm sterke reeks. Ik heb er zin in, ik besef dat we wekelijks enorm ons best zullen moeten doen. We openen ons competitiejaar op het veld van Boka United in het Pajottenland (13/09). Daar moeten we zeker iets kunnen rapen. Daarna komen we uit tegen vier sterke teams in de vorm van achtereenvolgens OHR Huldenberg, Grimbergen, Kampenhout en Bierbeek”, vertelt de Limburger. “Ik besef dat mijn speelstijl heel energiek en explosief is en dat ik volgend jaar meer zal moeten doseren. Ik wil uiteraard tijdens elke aanval vooraan mee zijn,  ik wil steeds veel diepgang in het spel brengen. Langs de andere kant zal ik ook meer moeten verdedigen tegenover de vorige jaren. Ik zal keuzes moeten maken. Ik hoop dat we een rustig seizoen voor de boeg hebben en dat was ons in de top tien à twaalf kunnen nestelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *