logo Casalina

Vrouwen KHC Leuven aan zet met nieuw en jong team

Vrouwen KHC Leuven aan zet met nieuw en jong team

De vrouwen van topklasser KHC Leuven moesten de voorbije maanden enigszins onverwacht afscheid nemen van vijf van hun Canadese speelsters. Ze misten zeer nipt de kwalificatie voor de Olympische Spelen, het gevolg was dat ze door hun nationale bond terug naar hun vaderland werden teruggeroepen. Ondertussen versterkten de wit-rood-blauwen zich degelijk om hen noodgedwongen te vervangen, hun ambities voor de competitie blijven om te beginnen bescheiden.

Kapitein Margaux Paulus zag dit met lede ogen gebeuren, ondertussen is ze blij dat ze opnieuw kan spelen en alle nare zaken van de voorbije maanden achter zich kan houden.

“In juni en juli kregen we een fysiek programma opgelegd. We namen qua training de draad op begin augustus en we legden fysieke testen. Nu zitten we wekelijks minimum aan drie trainingen en een vriendschappelijk duel. Op mentaal vlak puren we nog enorm veel plezier uit het gegeven van elkaar terug te zien en samen te trainen. Zeker omdat het vijf maanden dit niet konden doen. Voor mij was die coronatijd een stresserende periode. Mijn examens en het einde van mijn rechtenstudies kwamen eraan en ik maakte me soms zorgen over de gezondheid van mijn naasten. Ik ben enorm opgelucht dat ik opnieuw de draad van de sport kon opnemen”, opent Paulus die bij het Luikse Old Club werd gevormd.

“Van onze vijf Canadesen moesten we afscheid nemen na hun niet-kwalificatie. Dat was een verdomd harde dobber voor de ploeg, we gingen ietwat uit van hun kwalificatie. We waren ook triest om te zien dat hun enorme droom opeens in rook opging. Jammer genoeg betekent dit dat we ze volgend jaar niet meer opnieuw zullen zien. Verder verliet onze doelvrouw Marie Grimard ons voor Racing en vertrok de Argentijnse Rocio Emme naar de Dragons. Aan inkomende zijde was er de komst van nieuwe keeper Cyrielle Liébin, de terugkeer van Lauren Vanhee en de komst van onze twee Nederlandsen Puk en Zoé.  We wachten ook op de komst van twee Argentijnsen. Finaal groeit onze jeugd ook goed door in ons team. We zitten dus met een relatief nieuwe en jonge ploeg. Er zit muziek in ons geheel, maar we moeten nog werken aan onze automatismen en aan de tactiek die ons het meeste bevalt”, analyseert de fiere kapitein. “Onze ambitie valt momenteel nog moeilijk uit te spreken. We moeten bekijken welk niveau alle ploegen halen, gezien er flink wat positieve of negatieve veranderingen ontstonden door covid 19 en op vlak van transfers. We mikken op zijn minst op top acht en kwalificatie voor de tweede competitieronde. Mijn rol als kapitein is om cohesie te vormen en een team van krijgsters. Het zijn stuk voor stuk leuke persoonlijkheden in ons clubje. We beginnen de competitie met drie uitduels, respectievelijk op Dragons, de Mechelse en Wellington. Zoiets is niet ideaal, maar voor mij is dat geen determinerende factor.”

Nieuwkomers: Cyrielle Liebin (Pingouin), Lauren Vanhee (Gantoise), Zoë Dujardin en Puk van Wagenveld (beiden HV Weert), Catalina Sofie Fortes Pérez (Argentinië) en Valentina Marucci (Argentinië) en Javier Telechea als T2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *