logo Casalina

Kampioenen gevierd op Leuvens Polstokgala

Kampioenen gevierd op Leuvens Polstokgala
Het podium van links naar rechts derde Frederik Ausloos, tweede Thomas Van Der Plaetsen en winnaar Raphaël Holzdeppe. Foto Stad Leuven

De stad Leuven en Daring Club Leuven Atletiek organiseerden het Leuvense Polsstokgala in de Atletiekarena Gaston Roelants in Kessel-Lo. Het polsstokgala maakt normaal, samen met de Leuven Night Run, deel uit van de jaarlijkse Tofsportnacht, maar die werd door corona uitgesteld naar 2021. Voor het polsstokgala werd een oplossing gevonden om het event coronaveilig te laten plaatsvinden. Tijdens deze sportavond werden ook Leuvense sportkampioenen van 2019 in de bloemetjes gezet.

De jaarlijkse kampioenenviering die dit jaar normaal gezien in maart werd georganiseerd, kon door corona niet plaatsvinden. De stad wilde de kampioenen echter niet vergeten en daarom werden de trofee voor sportverdienste zowel individueel als per ploeg, de trofee voor beloftevolle jongere en de ROB-publieksprijs voor prestaties geleverd tijdens het sportjaar 2019 uitgereikt.

Leuvens schepen van sport, Johan Geleyns (CD&V), was de ideale man om dit in goede banen te leiden. “Ook in 2019 hebben heel wat Leuvense sporters fantastische prestaties geleverd en het zou jammer zijn om hen door corona niet de verdiende aandacht te schenken. Ik ben dan ook ontzettend blij dat onze sportdienst er samen met DCLA in geslaagd is om deze avond op poten te zetten”, vertelde Geleyns.

Na de uitreiking van de prijzen stond er nog topsport van de hoogste plank op het programma met een herencompetitie polsstokspringen. De bekendste deelnemer was uiteraard Ben Broeders, de Leuvense medaillehoop op de volgende Olympische Spelen. Verder namen ook enkele lokale talenten deel, zoals Frederik Ausloos en Thomas van Nuffelen en buitenlandse toppers zoals ex-wereldkampioen, de Duitser Raphael Holzdeppe en meervoudig Nederlands kampioen Menno Vloon. Uiteindelijk kroonde Raphael Holzdeppe zich tot winnaar met een sprong over 5 meter 51. Eerder op de dag won Ria Möllers al de vrouwencompetitie met een sprong op een hoogte van 4 meter 21.

Door de coronamaatregelen kon de organisatie slechts tweehonderd toeschouwers toelaten in de atletiekarena. Wie er niet bij kon zijn, kon het evenement rechtstreeks volgen via het Tofsport YouTube-kanaal.

Overzicht prijsuitreiking:
Trofee voor sportverdienste individueel: Ben Broeders (polsstokspringer, DCLA)
Trofee voor sportverdienste (ploeg): Siemen Geris, Ewoud Parmentier, Wout Debroyer en Kobe Hermans (4x1500m, DCLA)
Trofee voor beloftevolle jongere: Elien Vekemans (polsstokspringster, DCLA)
ROB-publieksprijs: Lukas Bosmans (triatleet, TD Leuven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *