Reserven HO Bierbeek houden drie punten thuis tegen reserven KDN United

Blije gezichten bij de reserven van Bierbeek na hun zege tegen KDN United

De wedstrijd tussen de reserven van HO Bierbeek B verliep relatief gelijkopgaand, maar het waren de groenen die de mogelijkheden afmaakten. KDN United bracht gevaar maar geen afwerking…

KDN was gevaarlijker vooral via Pieter Van Der Meiren. Na diens hakje op het kwartier kreeg Dupont een schietkans maar thuisdoelman Evers redde in hoekschop. In minuut 36 bereikte diezelfde Evers met een verre uittrap de snelle Bram Vercruysse. Diens aflegger werd door Jens Joly tegen de netten geprikt, 0-1! Dat was meteen ook de ruststand.

In het begin van de tweede helft waren de beste kansen voor KDN United. Van Der Meiren ontsnapte op rechts op snelheid. Zijn voorzet werd door Evers afgeweerd in de voeten van de verbouwereerde Myki Serneels die net over doel devieerde. Op dieptepass van Aerssens schoot opnieuw Van Der Meiren in de korte hoek maar Evers bracht redding met een beenveeg.

De reserven van KDN United 2022-2023

Omstreeks minuut 75 mondde een mooie ééntijds-combinatie over verschillende Bierbeekse stationnetjes (Van Hout-Luyckx-Van Nerum en Vercruysse) uit in het tweede doelpunt van Joly. KDN probeerde nog terug te vechten. Buiten een vrije trap van Aerssens, in zweefvlucht onschadelijk gemaakt door Evers; was KDN niet bij machte nog veel doelgevaar te scheppen.

KDN verdiende zeker een eerredder en slaagde daar ook bijna in toen een hoekschop van Aerssens kort voor het eindsignaal. Deze werd goed naar de grond geknikt door Van Der Meiren. Zijn kopbal likte de doellat en ging vervolgens over. De Bierbeekreserven waren tevreden dat zij hun trainer Jules Verbist (83) met een week vertraging alsnog een mooi verjaardagscadeau konden aanbieden met hun overwinning.