logo Casalina

Veldhockey gedijt goed in Limburg, een overzicht

Veldhockey gedijt goed in Limburg, een overzicht
Een jeugdteam van de Yellow Eagles Sint-Truiden

De Limburgse hockeyclubs zijn goed gestart in september. De meeste clubs startten in augustus al met de trainingen en de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo waren er overal stages voor de vele jeugdspeler en -speelsters.

De Hasselt Stix trokken naar Aarlen om het seizoen voor te bereiden. Na het STIX-OFF voorbereidingstornooi dat heel wat Limburgse jeugdploegen op de been bracht in Hasselt, waren de meeste teams klaar voor de seizoensstart. Ze bracht 2 dames- en 2 herenteams, en ook 31 meisjes- en jongensploegen in competitie.

De Yellow Eagles uit Sint-Truiden brengen 13 jeugdteams in competitie, Hockeyclub Genk schreef 1 damesploeg en 11 jeugdteams in.

Enkele meiden van Hockeyclub Genk
Enkele meiden van Hockeyclub Genk

Phoenix uit Neerpelt heeft ook 11 jeugdploegen in de strijd geworpen. De Black Bears uit Beringen laten op hun beurt 1 damesteam en 5 jeugdploegen starten op hun nieuwe kunstgrasveld. De hockeyers uit Maasmechelen tenslotte hebben 11 jeugdteams die wekelijks in de vier windstreken matchen en ervaring opdoen.

De Black Bears Hockeyclub Beringen
De Black Bears Hockeyclub Beringen
De U16 boys 1 van Maasmechelen
De U16 boys 1 van Maasmechelen anno 2021-2022

Dat hockey aan een opmars bezig is, blijkt ook uit het feit dat je vanaf dit schooljaar ook hockey met studie kan combineren. In het Atlascollege van Genk kunnen leerlingen van de eerste graad hun hockeyskills tijdens de schooluren aanscherpen op het veld van Hockeyclub Genk. De Sportschool Hasselt werkt samen met trainer Floris Jusche die 4 of 6 uur keuzesport hockey per week aanbiedt op de velden van Hasselt Stix. Op naar meer!

Bij de Stix kan je sport en studies combineren
Bij de Stix kan je sport en studies combineren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *