VC Bertem-Leefdaal pakt eerste seizoenszege tegen noodlijdend VK Linden

VC Bertem-Leefdaal (r) hield de punten thuis tegen VK Linden

VC Bertem-Leefdaal hield de drie punten thuis tegen VK Linden. In een bijwijlen soms bitsige wedstrijd kwamen de hemelsblauwen 2-0 voor in een wedstrijd waarin het thuisteam het middenveld op slot zette. In de slotminuten realiseerde VKL de tegentreffer via een kwikzilveren Somers, maar veel verder kwamen ze niet.

De beginfase ondervond hinder van een striemende regen waardoor de eerste echte kans er pas aan kwam op minuut elf. Van Malcot ging op rechts door, in meerdere fases raakte de bal bij Feyaerts die net links naast mikte. Feyaerts was samen met Afkir één van de motoren van de aanval bij het thuisteam, dat op het middenveld met een extra mannetje speelde waardoor er veel ruimte werd toegelopen. Peeters deed links zijn duit in het zakje, Rens bracht Lindens tegengewicht. In de eerste helft kregen de bezoekers amper kansen door dit compacte spel.

Op het kwartier opnieuw een actie via rechts, de bal kwam bij Van Malcot terecht. De ref kende geen strafschop toe, de bal kwam bij Afkir terecht die in de linkerhoek legde, 1-0. Op minuut 35 knalde bezoeker Tejeda op doel vanop afstand, de vrije trap belandde net over de lat. Vanneck zag een opportuniteit net voor de middenlijn toen Lindendoelman Decorte ver uit doel stond. Hij lanceerde een veelbelovende lob, deze werd echter gestuit door tegenwind waardoor de keeper makkelijker kon redden. In een duel tussen een bezoeker Bertemspelers Belin en verdediger Kempenaers, bleef deze laatste even liggen. Na verzorging kon hij doorspelen, 1-0 bij rusten gaan.

Afkir maakte zonet de 1-0

Het thuisteam begon na de pauze met druk, dat leidde tot een actie van Afkir over rechts. Hij haalde de achterlijn en zette gemeten voor, iets voor de tweede paal werkte Van Malcot de 2-0 binnen. Twee minuten nadien de reactie van Linden, Somers zette vanaf links diagonaal voor naar invaller Beka die voorlangs mikte. Op het uur trapte Rooseboom vanaf links op doel, goalie Belin bokste weg, de rebound leverde niets op. Vanderstappen mikte nog over. Bertem-Leefdaal bracht zichzelf achteraan nog in problemen. Hun doelwachter verspeelde de bal aan Somers die niet twijfelde, 2-1. Invaller Gaise werd nog alleen doorgestuurd en werd neergehaald door Bevernage, die mocht niet klagen met geel.

Doelpunten: 15’ Afkir (1-0), 52’ Van Malcot (2-0), 90’ Somers (2-1).