logo Casalina

Promovendus Sporting Kortenberg zet goede vorm na kampioenenjaar verder

Promovendus Sporting Kortenberg zet goede vorm na kampioenenjaar verder
Derbyzege Sporting Kortenberg - Steenokkerzeel 3-1 Beeld Thomas Bollaerts

In derde provinciale b hebben de geel-zwarten van promovendus Sporting Kortenberg er een dijk van een eerste ronde opzitten. Na het eerste competitiedeel klokken ze af als gedeelde derde, samen met Strombeek, en dit op een 27 op 42. Ze zagen hun wedstrijd op Infinity Vilvoorde uitgesteld door de winterse omstandigheden en zagen hun competitie dus afgesloten met een 3-5-uitoverwinning uit op medepromovendus Haren.

Voorzitter Thomas Bollaerts was opgetogen met zijn ploeg en de jeugd.

“We zijn zeer fier op onze start in derde provinciale; een voorlopige derde plaats is zeker een beloning voor het harde werk en het geloof in eigen kunnen. Het is eigenlijk best gek dat we momenteel als promovendus enkel naar boven kijken, ook al moeten we blijven beseffen dat het echt een reeks is waar iedereen punten kan pakken tegen iedereen. We moeten dus zeker waakzaam blijven, want bij puntenverlies kan je natuurlijk snel in de rangschikking zakken”, wist de voorzitter. “We kijken er naar uit om de terugronde met een fitte kern aan te vatten. Ondanks de mooie resultaten, hebben we in de heenronde steeds met blessuregolven te maken gehad. Gelukkig hebben we beroep kunnen doen op verschillende talentvolle jonge U21’ers die hun kans kregen en grepen. Chapeau voor deze gasten, die samen met de routiniers hun mannetje hebben gestaan in deze reeks. Zij zijn dé ontdekkingen van dit seizoen.”

Doelman Milan De Bel ziet Sporting de sterke lijn van vorige jaargang doortrekken.

“Over het algemeen kunnen we bij SPK spreken over een heel geslaagde heenronde. Aan het begin van het seizoen hadden we de ambitie uitgesproken om na de titel van vorig jaar een zorgeloos seizoen wilden. Meedraaien in de bovenste helft van het klassement was een optie. Ik denk dat we zeker kunnen zeggen dat dit meer dan gelukt met onze gedeelde derde plaats, zelfs met nog een match minder gespeeld. We begonnen thuis zeer sterk tegen Ramsdonk en ook op jette speelden we een heel sterke wedstrijd. Daarna pakken we een één op zes, maar dit was tegen Delta Londerzeel en SK Steenhuffel, de duidelijke nummers één en twee in het klassement. Nadien spelen we een heel sterke maand oktober met enkel een mindere wedstrijd tegen Strombeek die we terecht niet kunnen winnen, ook op Sterrebeek had er mogelijks wel meer in kunnen zitten dan een gelijkspel”, wist De Bel. “Daarna viel ons een nul op zes te beurt, niveau van ons spel was minder. Gelukkig konden we overtuigend winnen bij Steenokkerzeel. Als groep hebben we echt wel stappen gezet dit jaar en ook voetballend spelen we sterk. Hopelijk kunnen we een soortgelijk aantal punten halen in de terugronde en dan kan het een heel mooi seizoen voor ons worden. We zijn vooral blij dat we als club kunnen bevestigen dat onze dominantie vorig jaar zeker geen toeval was en we onze plaats hebben in deze sterke reeks in derde provinciale.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *