KFC Baal op glad ijs na verloren degradatiekraker tegen KV Tervuren-Duisburg

KV Tervuren-Duisburg (l) kon zich staande houden bij KFC Baal

KFC Baal verloor op eigen bevroren veld met 1-3 van KV Tervuren-Duisburg. De groen-roden kwamen er aanvankelijk niet aan te pas en 0-3 achter. Ze konden in de slotfase nog aan de achterstand knabbelen, er kon slechts nog één keer gescoord worden, daar zat meer in. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het thuisteam een volledig elftal miste.

Bij een min drie à vier graden onder nul werd besloten dat er werd gespeeld.

Baal kreeg in de beginfase geen spreekwoordelijke voet aan de grond. Na een handvol minuten een voorzet vanaf rechts voor Jeunieaux, Vonk legde centraal in doel, 0-1! Na een actie van Devijver over links mikte andermaal Vonk naast. Bezoeker Mouallali kopte naast en zijn ploegmaat Devijver trapte in het zijnet. Op minuut 42 was Devijver alleen door en werkte hij af, 0-2? De lijnrechter vlagde af wegens offside, terug naar af en 0-1. Op slag van rust kon thuisspeler De Bie alleen door op doel, zijn inzet werd in allerijl weggewerkt, rusten bij een frigide 0-1.

In de tweede helft zetten de aanvallende intenties van Baal zich verder.

Onder andere Verbeek bracht wat snelheid in het spel via de flanken. Verdediger Robin Smits werd vooraan geposteerd om wat diepgang te brengen. Toch was waren het de bezoekers die tegenprikten, 0-2 via de jonge Devijver die aan vijf treffers op zes matchen zit. Vijf minuten later werkte Kouamel zich via links vrij en trapte hij de bal vanaf de grens van het strafschopgebied in doel. Smits scoorde nog de aansluitingstreffer en kon nog een tweede keer raak schieten. Vermeylen kon door na een één-tweetje met Smits en trapte rechts naast. Bij Baal vielen Bessendorffer (hamstrings) en invaller Robeets (voet) nog uit. Baal blijft troosteloos laatste met een 8 op 48, na de winterstop verwachten ze veel van de jongens die terugkomen uit blessure. Tervuren-Duisburg stijgt na een 9 op 12 naar positie 12.

Doelpunten: 5’ Vonk (0-1), 66’ Devijver (0-2), 71’ Chairi Kouamel (0-3), 75’ Smits (1-3).