logo Casalina

Voetbalsprokkels tijdens de winterstop deel twee

Voetbalsprokkels tijdens de winterstop deel twee
Sporting Kampenhout (r) in beeld tegen Beringen

Tijdens de winterstop bekijken teams of ze verder willen met hun sportieve staff en bekijken ze in welke linies ze versterking kunnen gebruiken. In dit beknopte overzicht worden onder andere een gezelschap die bijtekende bij Kampenhout, de nieuwe trainer bij FC Binkom, een wereldreiziger die onderdak vond bij Rotselaar, twee terugkomers bij KV Tremelo en nog veel meer onder het vergrootglas gehouden.

Derde amateur

Bij promovendus Sporting Kampenhout verlengden doelman Robby Billast, Tom Goovaerts, Noa Janssens, Mohamed Azdad en spitsen Maxim Put en Brian Roekens hun overeenkomst bij de geel-blauwen met één seizoen. Trainer Denis Dessaer, aan zijn derde seizoen bezig, blijft normaal gezien na 22-23 nog twee jaargangen aan de Zeypestraat.

Eerste provinciale

Het gerucht dat bij de geel-roden van Boka United heerst, is dat doelman Kristof Sulmon (36) terug de handschoenen zou hebben aangetrokken. De vrije speler die vorig seizoen nog paraat stond bij tweedeprovincialer Asse-Zellik en in het verleden actief was bij onder meer KSC Grimbergen, SK Londerzeel en Dilbeek Sport zou vanaf januari inzetbaar zijn.

Tweede provinciale

Verdediger Arnout Masselis (23) stopte op het einde van vorig seizoen bij Olympia Wijgmaal om daarna een reis door Zuid-Amerika. Op 5 januari is hij van plan om aan te sluiten bij ambitieuze tweedeprovincialer Sportief Rotselaar. In de voorbije periode trok hij doorheen Colombia, Ecuador, Peru en Bolivia. Het laatste land dat hij aandeed was Chili, iets voor de kerstperiode is hij terug in België. Vanaf begin januari sluit hij in de Torenstraat aan op training, daar zal hij voormalig Wijgmaalse ploegmaat Tim Boogaerts tegen het lijf lopen.

BHS United (l) en Sportief Rotselaar maakten er een onderhoudend duel van
BHS United (l) en Sportief Rotselaar (r) tijdens de vorige competitiepauze in warmere tijden

Derde provinciale

Huidige tweede in de B-reeks, SK Steenhuffel, versterkte zich naar volgend jaar toe al offensief. Goaltjesdief Sören Meuris vertrekt bij reeksgenoot Steenokkerzeel Vlug-Op en tekende bij de rood-witten. Meuris heeft eveneens een verleden bij Sporting Kortenberg. Bij de Palmclub bevestigden ondertussen al zes spelers voor een extra jaar inzet namelijk Wietse Lauwers, Yani Janssens, Samy Messaoudi, Yannis Sluyts, Cedric Donye en Thomas Van Den Breen.

Bij KVC Haacht in de C-reeks kennen ze nu hun T1 én T2. Hoofdcoach Koen Merchez, die doorschoof als T2, krijgt Thierry Callens als hulpcoach. Callens zit al in de sportieve cel van de club als coördinator van de eerste ploeg in derde provinciale en de tweede ploeg in vierde provinciale. Voorts heeft hij ervaring als trainer bij onder meer de eigen U21.

KV Tremelo kampte in het eerste competitiegedeelte met flink wat afwezigen. Daardoor keren na Nieuwjaar twee oude bekenden terug bij de derdeprovincialer. Middenvelder Max Mariëns speelde amper door werkverplichtingen, hij zou na de winterstop aansluiten. Ook linksachter Ben Fobelets is er weer bij, hij was vorig seizoen gestopt na aanhoudend blessureleed, maar voelde het toch weer kriebelen. Meestal zegt men geen twee zonder drie, van gestopte verdediger/middenvelder Dimi Storms werd voorlopig nog niets vernomen.

In de D-reeks werd bij FC Binkom Philip Fille Janssens aangesteld als hoofdcoach na het vertrek van Xavier Alliet. Janssens was nog tot in oktober coach bij reeksgenoot VS Kortenaken. Voorlopig hebben negen basisspelers bijgetekend voor volgend seizoen, zo meldde het groen-zwarte bestuur.

FC Binkom was in de eerste helft klaar voor Crossing Vissenaken
FC Binkom net voor hun topper tegen Crossing Vissenaken kort geleden

Eerdere sprokkels kan u hier lezen. Nieuwe items zijn welkom op info@regiosport.be

Één gedachte over “Voetbalsprokkels tijdens de winterstop deel twee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *