logo Casalina

Promovendus KFC Baal opent met zege

Promovendus KFC Baal opent met zege
Bankzitter Andries Robeets (groen-rood) scoorde de 2-3

KFC Baal ging op de openingsspeeldag in tweede provinciale A gaan winnen op het veld van SNA Keiberg, nooit een makkelijke opdracht. In de eerste helft drukte de thuisploeg met enkele doelpunten als gevolg. In de tweede speelhelft trok KFC Baal het laken naar zich toe, volgens trainer Mathias Vrebosch maakte zijn bank het verschil.

Vanaf het uur begon het tij voor de bezoekers te keren.

“In de eerste helft gingen we moeilijk om met de druk die ze uitoefenden. We kregen wel een paar kansen en hebben misschien een penalty niet gekregen. De conclusie is dat we op dat moment te weinig tot voetballen kwamen. Verschillenden onder ons waren ook wat zenuwachtig, Keiberg bleef gevaarlijk op de lange bal. Zo kregen we twee vermijdbare goals tegen”, kijkt Vrebosch terug. “Zij begonnen sterk aan de tweede helft, maar wij namen de bovenhand na hun rode kaart. Er kwam ruimte en we hebben die goed benut. Hun trainer zegt dat ze nooit verliezen als ze met elf op het veld blijven, daar denk ik anders over. Ik denk dat we er zo ook over gingen. Een goede bank heeft mee het verschil gemaakt.”

Tegenover vorig seizoen won Baal aan maturiteit bij.

“Die ervaring is wel mee bepalend gebleken. Het tempo lag veel hoger dan in derde provinciale het geval was. Je weet het nooit, maar nu speelden de versterkingen wel een rol. Deze zege had ik op voorhand gehoopt, misschien ook een tikkeltje verwacht. We hebben een goede ploeg. Die eerste speeldag kon alle kanten op en zeker tegen een ploeg als Keiberg. Op hun veld gaan weinig ploegen winnen. Het belangrijke van het hele verhaal zijn de drie punten, want nu volgt zondagnamiddag een klepper op verplaatsing bij Elewijt.”

Doelpunten: 24’ Luyten (1-0), 27’ Ducomble (owngoal 1-1), 52’ Jaubin (2-1), 76’ Heremans (2-2), 82’ Robeets (2-3), 85’ Heremans (2-4) Rood: 55’ Vanhove (2xgeel, K)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *