logo Casalina

Mario Cassimon zet Bierbeek 2.0 op de rails

Mario Cassimon zet Bierbeek 2.0 op de rails
Trainer Mario Cassimon vuurt zijn troepen aan

HO Bierbeek pakte zondagnamiddag de drie punten mee uit het warme stadion van SC Aarschot aan de Grote Laakweg. Trainer van de groenen, Mario Cassimon, bracht er een Bierbeek 2.0 op de been dat zich niet meer resoluut op de aanval smeet. Het houden van de nul was dan ook een significant gegeven voor hem.

De trainer geeft een woordje uitleg over de Bierbeekse “update”.

“Tegenover vorig seizoen wilden we toch wat anders voetballen. Toen zetten we hoge druk en dat wreekte zich soms. We hebben nu niet de adequate spelers om dat op vlak van positiespel in de perfectie uit te voeren. Nu staan we een meter of tien lager, zo kunnen we in de omschakeling meer snelheid brengen. We moeten in onze organisatie blijven. Het kan minder mooi voetbal lijken, maar het is meer op resultaat gericht. Vooral in deze beginfase van de competitie moeten we dit hanteren en daarop doorwerken als je later ambitie wilt hebben voor eventueel een eindronde. De aanvallende ingesteldheid wordt wat getemperd. We willen ook meer voor clean sheets gaan, dat lukte ons vorig seizoen amper drie keer, dat moet veel beter kunnen”, analyseerde de vroegere coach van onder andere VC Bertem-Leefdaal en de OHL Ladies. “Eens aan de bal moeten we gedisciplineerd blijven. In de eerste helft speelden we iets te lateraal, de jonge Dochez deed het wel goed. In de tweede helft zat er gelukkig veel minder afval in het spel. De nul houden vond ik zeer belangrijk. Ook de invalbeurt van Schoolmeesters waardoor de match deels kantelde, was van grote waarde. In de openingspartij van het seizoen is winnen altijd belangrijk.”

HO Bierbeek ontvangt volgende zaterdagavond Boka United uit het Pajottenland, zij wonnen hun opener tegen Houtem-Oplinter.

“We mikken thuis op een goed resultaat. Het spelbeeld zal wel amper veranderen, ons blok zal lager staan. Buiten de focus op de goede omschakeling zoeken we voetballend de oplossing.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *