logo Casalina

Plenke Werchter op volle sterkte voor derby tegen KFC Werchter, zij willen eerste uitwinst ooit boeken

Plenke Werchter op volle sterkte voor derby tegen KFC Werchter, zij willen eerste uitwinst ooit boeken
Plenke Werchter (l) hield vorig seizoen de punten thuis tegen KFC Werchter

De derby tussen SK Plenke Werchter en KFC Werchter barst komende speeldag weer los. In de heenronde haalden de rood-witten van KFC het nog met 1-0 via een doelpunt van Mathias Cauwenberghs. Nu is het aan de oranje-blauwen om te proberen om de titel “Ploeg van het Eiland” thuis te houden. Het is een streekmatch die steeds garant staat voor flink wat sfeer, niet verwonderlijk want buiten de lengte van een kleine kilometer scheidt enkel de Tremelobaan beide rivalen.

Secretaris van de thuisploeg, Stafke Heremans, voorziet een winterbar.

“We hebben wat bang voor het voorspelde vriesweer, hopelijk kan het nog plaats vinden. We voorzien alleszins een grote tent met een winterbar. Plenke speelt de voorbije weken goed, maar dat valt uit de resultaten niet af te leiden, daar de doelpunten niet willen vallen. We verloren zo veel punten op onder meer Linden, Wezemaal en Holsbeek B. Op Lubbeek B kregen we vier open doelkansen die we op de keeper mikten, zij kregen er twee die ze scoorden”, blikte Stafke terug. “Ons plan was top vijf à acht, maar daar zijn we nog met ons jong team niet aan toe. Ze zitten nu in de transferperiode ook van heinde en verre aan onze spelers te trekken. Zaterdagavond krijgen we sterkhouder Tom Van Den Broucke is er eindelijk terug bij na een handblessure. We hopen minstens op een gelijkspel, van een zege dromen we. Ik ben blij dat we voor die derby eindelijk eens op ons sterkste zullen zijn.”

Cauwenberghs wil eindelijk eens winnen op Plenke.

“Ik speel al negen jaar voor de eerste ploeg en belandde bij die groep als 16-jarige samen met kameraad en nog steeds teammakker Jochem Casteels. In heel die periode speelden we er al enkele keren gelijk en verloren we, nooit wonnen we en dat willen we nu bereiken, meer dan ooit. Gezien de verwachte vriestemperaturen zal het een zeer frisse match worden. De titel “Ploeg van ‘t Stad” bestaat bij ons niet daar Werchter op geografisch vlak tussen het water meer als een eiland kan worden bekeken, geef ons maar de titel: “Ploeg van het Eiland”. We hebben nog de mentale boost uit de heenronde. We moeten nu wel een reeks neerzetten en punten beginnen pakken om terug naar die eerste plaats te evolueren. We verloren immers in Holsbeek B onnodig punten”, besloot de aanvallende middenvelder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *