logo Casalina

KFC Herent schakelt een versnelling hoger voor meisjes- en vrouwenvoetbal 

KFC Herent schakelt een versnelling hoger voor meisjes- en vrouwenvoetbal 
In de toekomst moeten ook andere Herentse teams scoren

KFC Herent is al meer dan twee decennia onafgebroken met een dameselftal actief is in de provinciale competitie, namelijk sinds 2000. Hun eerste ploeg beukt op de deuren naar de nationale reeksen. De oprichtingen van een B-team lijkt daarom opportuun, om de toekomst van het vrouwelijke voetbal aan De Kempen te garanderen wordt er aan de uitbouw van hun jeugd gewerkt.

Sinds 2000 vonden meisjes nooit echt hun weg naar de club.

Terwijl het aantal jeugdspelers gestaag groeide tot bijna 500 jeugdspelers, verdeeld over een dertigtal ploegen, waren er nooit meer dan 10 à 15 meisjes actief in de Herentse jeugdploegen. Ondanks het feit dat meisjes altijd welkom waren in de club, bleek voor vele meisjes, binnen een overweldigende meerderheid jongens, de drempel te hoog. Bovendien haakten er een aantal in de gemengde reeksen ook na verloop van tijd af.  De omgeving bleek dus niet genoeg meisjesvriendelijk.    

Ook toen de interesse van meisjes om te voetballen na  2015 overal een vlucht begon te nemen, vertaalde zich dat niet in een toenemend aansluitingen van meisjes binnen KFC Herent. Daarom besloot het bestuur om bij de aanvang van het seizoen 2020-2021 met een zuivere meisjeswerking van start te gaan.  Ondanks de coronaperikelen leverde dat meteen twaalf nieuwe aansluitingen op en was een eerste meisjesteam geboren. 

 “De twee volgende jaren ging het snel en kwam er elk jaar één meisjesteam bij. Daardoor konden de ploegen verder opgesplitst worden per leeftijd in een U9, U11 en U16 ploeg, zodat de meisjes met en tegen leeftijdsgenootjes kunnen voetballen. Tevens wordt de begeleiding met de aanstelling van Gunther Volckaerts als ambassadeur meisjesvoetbal ook gestructureerd en onderbouwd”, klonk het bij de geel-blauwen.

KFC Herent wil uit de jeugd kunnen puren om het eerste team van talent te voorzien
KFC Herent wil uit de jeugd kunnen puren om het eerste team van talent te voorzien

Volgend seizoen zet de club opnieuw belangrijke stappen voorwaarts.

Door de meisjeswerking te vervolledigen met enerzijds een U13 team meisjes en anderzijds een B-ploeg dames in de laagste provinciale reeks. In deze laatste ploeg kunnen dan zowel de oudere meisjes, ouder dan 16 jaar, terecht om zich verder voor te bereiden op de overstap naar het A-team. Dat staat momenteel onder leiding van David Fleurman op een zucht van de titel en de overgang naar de nationale reeksen. Ze zagen hun voorbije duel vrijdagavond op Tielt-Winge 3000 uitgesteld door de winterse omstandigheden. Voor de niet-geselecteerden en bankzitters van de A-ploeg is het B-team het ideale forum om wedstrijdritme op te doen. 

Ben je kandidaat om je aan te sluiten bij één van onze meisjesploegen of heb je interesse om in ons dameselftal (1ste ploeg of B-ploeg) te spelen, contacteer gerust David Fleurman (david.fleurman@plantyn.com ) of Gunther Volckaerts (gunther.volckaerts@gmail.com).

Één gedachte over “KFC Herent schakelt een versnelling hoger voor meisjes- en vrouwenvoetbal 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *