In beeld: KV Tervuren-Duisburg troeft OHR Huldenberg af op eigen bodem om finaleplaats van de Vlaams-Brabantse beker

KV Tervuren-Duisburg (links) plaatste zich ten nadele van Huldenberg voor de provinciale finale

Na een spannende derby haalde KV Tervuren-Duisburg ten nadele van derbygenoot OHR Huldenberg een finaleplaats voor de Beker van Vlaams-Brabant binnen. Na een entertainend schouwspel werd het 3-2 voor de blauw-witten. Een kleine 400 toeschouwers waren er getuige van.

De toss tussen kapiteins Lenseclaes (links) en Devijver

Na een studieronde van een kleine tien minuten werden de debatten geopend. Janssens werd in de rug van de OHR-verdediging diep gestuurd, goalie Greven kwam uit en kopte weg. Janssens en Chairi brachten vooraan het meeste gevaar voor de blauwen. Op een voorzet vanaf links kopte Verlinden net naast de tweede paal. OHR kon dreigen op stilstaande fase maar deed er te weinig mee. Greven moest een afstandsschot van Chairi lossen, De Bruille reageerde attent in de rebound, 1-0.

De Bruille (links naast cornervlag) viert de 1-0

Op minuut 25 dreiging van Vandervoort over rechts, uit een scherpe hoek trapte hij op doel. Thuisgoalie Lenseclaes, ex-OHR,  redde in twee keer. Op het half uur draaide thuisspeler Janssens goed weg, zijn schot ebde weg naast de rechterpaal. In minuut 37 kon Vandenbossche nog door op doel, Lenselaes stond in de weg.

Lenseclaes houdt Vandenbossche van de 1-1 in minuut 37

Voor OHR trapte Degeest de bal nog in de handen van de doelman, Vandervoort trapte een afvallende bal op corner over. Aan de overzijde een één-tweetje tussen Chairi en Janssens over rechts, Greven redde de voorzet richting Schaekels.

Greven belette dat de voorzet bij Schaekels raakte

We gingen rusten bij een 1-0, terecht op basis van de kansen.

Aan publiek geen gebrek op de Berg van Termunt

Vijf minuten na rust belandde een lange bal over rechts aan de tweede paal. Glisic, ex-Tervuren-Duisburg, kreeg de bal op het hoofd en dan de voet, het leer raakte nog Schaekels. Dat was genoeg voor de 1-1 via een eigen doelpunt. Daarna drukte Huldenberg, toch was het Tervuren-Duisburg dat scoorde. Iets na de middenlijn kreeg Vranckx de bal. De spreekwoordelijke zee ging open en hij liep iedereen voorbij en werkte af in de rechterhoek, 2-1, fenomenaal doelpunt. In minuut 70 kon De Bruille op corner net niet koppen.

Op de VIP-plaatsen zagen ze dat het goed was

Aan de overzijde bleef de bal hangen in de Tervuurse zestien, Vandenbossche zette er aan de linkerpaal zijn voet tegen en scoorde. 2-2, spannend! Met nog vijf minuten te gaan ontbond invaller Soladia op de linkerflank zijn duivels, hij zette voor en vond aan de tweede paal Stroeykens die de winnende treffer scoorde. KVTD trof met De Bruille nog Greven en met Soladio het zijnet. Glisic bracht nog spanning met een corner, OHR drukte massaal, maar het bleef 3-2. Tervuren vierde.

KVTD viert hun finaleplaats

Doelpunten: 20′ De Bruille (1-0), 49′ Schaekels (1-1 eigen doelpunt), 67′ Vranckx (2-1), 73′ Vandenbossche (2-2), 86′ Stroeykens (3-2).