OHL en KVC Kessel-Lo 2000 spelen eerste oefenpot op het Bruineveld

Ondanks de hoge score deed doelman Beelen bij Kessel-Lo het voortreffelijk

Net zoals vorig jaar speelden topklasser OH Leuven en tweedeprovincialer KVC Kessel-Lo 2000 hun eerste oefenpot tegen elkaar. Toen werd het 5-0, nu hadden de mannen uit de provinciale reeksen meer de bal maar incasseerden ze gevoelig meer doelpunten. Finaal werd het nog 12-1, vooral in de tweede helft was OHL beter. Centrale middenvelder Simon Van Den Broeck voelde zich de koning te rijk met de enige eerredder die de 8-1 was.

Het duel begon om tien minuten na tien in de voormiddag, iets na het middaguur weerklonk het eindsignaal.

In de eerste helft stonden onder andere Hamza Mendyl, De Norre, Kiyine, Nsingi en Vlietinck in de ploeg. In de openingsminuut kon Kessel-Lo zowaar de score bijna openen via Tibe Claes die na een actie over rechts werd aangespeeld. Hij vuurde voorlangs, OHL-goalie Ravet duwde zijn inzet uit doel. In de tegenaanval de spreekwoordelijke koude douche bij hitteweer, Maertens werd diep gestuurd en legde de 1-0 binnen. Enkele schoten op KVC-doel werden puik gepakt door Beelen. Nsingi mikte enkele keren diagonaal naast en Kiyine zijn vizier stond nog niet bijster scherp aan de tweede paal. Halfweg de openingshelft nam Matijs Houben de bal af op het middenveld, bliksemsnel stuurde hij een aanval via Vankelecom en Biondi. De laatste bal kwam bij Houben terecht, maar de OHL-defensie nam over. Net voor rust kon Nsingi in twee keer in doel besluiten, 2-0.

NSingi werkt de 2-0 tegen de touwen
NSingi (43) werkt de 2-0 tegen de touwen

Kiyine en Vlietinck trapten nog op doel, Kiyine was het dichtste bij de 3-0 met een schot tegen de binnenzijde van de linkerpaal. Kessel-Lo reageerde met snel uitspelen en een straffe schijnbeweging van Bruffaerts die veel bewonderende geluiden oogstte, 2-0 bij de rust.

Ook Ariel Jacobs tekende aanwezig op OHL - Kessel-Lo
Ook Ariel Jacobs tekende aanwezig op OHL – Kessel-Lo

In de tweede helft een compleet nieuw OHL, enkel doelman Ravet bleef op zijn positie staan. Onder andere Malinov, Schrijvers, de uit lening teruggekeerde Oostenrijker Rapha Holzhauser, Gilis en Mboko stonden paraat én dat leverde wat op…

In het begin van de tweede helft ging Matijs Houben nog onder een bal door in de zestien van OHL, daarna was het al de Leuvenaars wat de klok sloeg en de score ging omhoog ondanks reddingen van Beeken. Hij werd met nog 20 minuten te gaan vervangen door de jonge Jarko Huens (17). De topklasser pakte vooral op conditioneel vlak en snelle tegenaanvallen uit en zo werd het snel 8-0. Die laatste goal viel op strafschop van Holzhauser, thuisgoalie Beelen kon er net niet aan.

Holzhauser met de 8-0 op strafschop
Beelen kon net niet bij de strafschop, de bal centraal lag achter de netten

In minuut 72 kreeg Van Den Broeck de bal in het strafschopgebied aangespeeld en hij knalde deze binnen, enorme vreugde bij de tweedeprovincialer na deze terechte eerredder.

Van Den Broeck beleeft een hoogtepunt in zijn carrière, scoren tegen OHL

Kort daarna strafte Acquah Kessels balverlies af met een snelle spurt en de 9-1. Invaller Huens tikte nog een vluchtschot van Breugelmans over, maar op de daaropvolgende corner maakte Schingtienne aan de eerste paal de 10-1. Mboko en Gilis scoorden de laatste doelpunten. Kessel-Lo zat er in de tweede helft fysiek door en OHL haalde er alles uit.

Kessel-Lo 2000 anno 2023-2024 fier na hun oefenduel tegen OHL

Doelpunten: 3′ Maertens (1-0), 44′ Nsingi (2-0), 52′ Sagrado (3-0), 58′ Gilis (4-0), 61′ Schingtienne (5-0), 63′ Rapha (6-0), 67′ Sagrado (7-0), 69′ Rapha (8-0 strafschop), 72′ Van Den Broeck (8-1), 77′ Acquah (9-1), 83′ Schingtienne (10-1), 87′ Mboko (11-1), 90′ Gilis (12-1).

Indien u van plan bent om van uw eigen seizoensvoorbereiding een succes te maken, zoals de twee teams in dit artikel, dan mag u zeker denken aan inspanningsfysioloog Bart van der Voort. Geef hem zeker een seintje!