OHL B met klein verschil voorbij KAC Betekom

KAC Betekom (links) verdiende meer tegen OHL B

Een gehavend KAC Betekom verscheen in hun oefenwedstrijd tegen OHL B met een gehavend team, de bezoekers hadden ook geen overschot qua manschappen. De Leuvenaars liepen ietwat gevleid 0-2 uit, in de slotfase konden de bij momenten sterk spelende rood-blauwen nog tot 1-2 terugklauwen.

Bij Betekom uit derde amateur flink wat afwezigen allerhande, goed nieuws is wel dat er al een handvol spelers bijtekende voor volgend seizoen zoals onder andere Rijmenams. OHL B uit eerste amateur beschikt over een kern van 36 spelers, tien van hen was mee op stage met de A-ploeg naar Spanje, een andere tien waren afwezig door onder meer ziekte. Er bleven hierdoor nog exact zestien spelers over.

OHL B begon ondanks een glaciale wind met een snedige Kamm over de linkerflank, de startsnelheid en motivatie bij de bezoekers lag enorm hoog. Zij begonnen met een verdediging van drie, het thuisteam begon uitzonderlijk met vier achteraan. In minuut vijf redde thuisgoalie Thuys twee keer op rij de meubelen. Eerst na een actie van Eugene over links die uithaalde naar de verste hoek, Thuys redde. In de rebound kwam het leer bij Smet terecht. Ook zijn schot centraal naar doel werd eruit gehaald. Daar stelde KAC hoge druk tegenover. Links in de Betekomse zestien viel bezoeker Deconinck achterwaarts over de knie van Smits. De ref zag er een strafschop in en wees naar stip, zelfs op de Leuvense bank toonden ze zich verbaasd. Eugene schoof de penalty links erin, 0-1. Betekom reageerde via onder andere Smits die op zijn beurt de zestien van de bezoekers inging, hij werd op het laatste nippertje afgeblocked.

Omstreeks minuut 23 ging thuisspeler Pollino door op doelman Gijsbers, Pollino ging onderuit. Verrassend geen strafschop voor KAC. De Winter trapte nog naar de verste hoek, Gijsbers tikte in corner. Pollino was nog gevaarlijk en kort nadien bolde een bal net naast de Leuvense rechterpaal. Bij OHL B was Rattanapoom, vele ballen gingen naar hem en hij zocht ook vaak de één-twee. Vermeire poogde het op snelheid over links.

We gingen rusten bij 0-1.

In minuut 53 werd thuisspeler De Winter onderuit gehaald op de grens van de linkerkant van het strafschopgebied door Opoku. Deze laatste pakte zo zijn tweede geel en dus rood, OHL B verder met tien. De bal werd net buiten de rechthoek gelegd. Met nog ongeveer twintig minuten te gaan, vertrok een vrije trap naar de tweede paal pal op het hoofd van Olu. Hij legde met de kop de 0-2 binnen. Verschoren poogde via de linkerflank Ephraïm te bereiken, zijn inzet werd weggetrapt.

Invaller Ferre Willems scoorde nog de 1-2 door vanaf de rechterzijde van het strafschopgebied de bal in de verste hoek te “chippen”. Betekom drong aan met een afstandsschot van Ephraïm dat links naast vloog en Jorn Rijmenams die een vrije trap in de rechterhoek mikte. Ook daar lag OHL-goalie Radelet. Daar bleef het al bij al bij.

Doelpunten: 14’ Eugene (0-1), 70’ Olu (0-2), 79’ Lemmens (1-2).