Nieuwe leider HO Veltem neemt KVC Kessel-Lo 2000 in eerste helft te pakken

KVC Kessel-Lo 2000 (links) moest in HO Veltem zijn meerdere erkennen

In tweede provinciale b ontving veertiende KVC Kessel-Lo 2000 huidige tweede HO Veltem. Vooral in het offensieve compartiment waren de bezoekers beter, dat valt eigenlijk niet te verwonderen daar de Leuvenaars na dit duel met tien vaste waarden in de ziekenboeg aanwezig waren. Ze speelden een bemoedigende tweede helft, maar daar veroverden ze geen punten mee.

Verdedigende middenvelder Nikolaas Pollefeyt (knie) was onzeker voor dit thuisduel. Tijdens de opwarming ging lopen nog, maar vanaf er contact met de bal kwam, moest Pollefeyt afhaken. HO Veltem begon er onmiddellijk mee, na exact zestien seconden kon Lauwens af op doelman Beelen en wipte de bezoeker het leer over hem in de verste hoek, 0-1 binnen de minuut.

Na amper 36 seconden stond KVC Kessel-Lo 2000 al terug aan de aftrap

De daaropvolgende minuut tekenden opnieuw Lauwens en Termini voor doelgevaar. Al in minuut drie trapte thuisspeler Houben van op de rand van de zestien op doel. Hij zag zijn schot afgeblocked, de rebound van Cleymans belandde in corner. Daaruit volgde andermaal een afgeblocked schot van Houben. Lauwens en Dams-Eelen stoorden namens de bezoekers hoog, Vandermarliere tekende paraat voor goede acties over rechts. Aan de overzijde probeerde Kue het op kracht en snelheid in het middenveld. In minuut 23 rukte Leuvenaar Staf via links op, zijn voorzet bereikte centraal voor doel net niet Sherfedinov. Aan de overzijde een aanval over rechts van De Wolf. Dams-Eelen kreeg de bal en vuurde naar doel af, thuiskeeper Beelen redde. Iets na het half uur belandde een afvallende bal bij Termini. Hij twijfelde niet en jaagde het leer vanaf 25 meter over Beelen binnen, 0-2!

Termini (centraal) wordt gefeliciteerd met de 0-2

Enkele minuten later dweilde Janssens de linkerflank af. Zijn scherpe voorzet belandde aan de tweede paal op het hoofd van De Wolf. Goalie Beelen stond pal. Op minuut 37 ging Cedric Morren onderuit in de Kesselse zestien in een duel met Staf, de ref gaf geen krimp. Een minuut later kwam een corner gegeven door De Wolf bij Vander Elst die een voorzet krulde naar de verste paal, Xander Morren kon er zijn hoofd tegen zetten, Beelen had finaal de bal te pakken. Met de rust in zicht stormde Dams-Eelen links door, ging hij op de doelman af en omspeelde hem, 0-3.

Aan de rust waren Kue en Kamiel Houben al vervangen nadat ze geblesseerd raakten bij pittige duels.

Het thuisteam kwam beter uit de kleedkamers met gevaar over de flanken, maar tot minuut 70 werd dat niet in doelpunten omgezet. Dan kon invaller Matijs Houben terugklauwen. Dat begon bij Veltems balverlies aan de middenlijn. Houben zag dat doelwachter Stukkens iets te ver uit doel stond. Hij waagde zijn kans en trapte naar doel. De bal viel net onder de lat binnen, 1-3! Er waren aan beide kanten nog mogelijkheden, maar dat was meteen de eindstand. Door deze uitzege en het gelijke spel tussen Averbode-Testelt-Okselaar en SK Nossegem, wipte Veltem naar de leiding met een 27 op 33, ATO volgt op één lengte.

Doelpunten: 1’ Lauwens (0-1), 31’ Termini (0-2), 43’ Dams-Eelen (0-3), 70’ Houben (1-3).