logo Casalina

Na vertrek acht spelers realiseert SK Nossegem zeven versterkingen uit hogere reeksen

Na vertrek acht spelers realiseert SK Nossegem zeven versterkingen uit hogere reeksen
Stefanie Van Mol en co-voorzitter Benny Nannan van SK Nossegem timmeren aan de toekomst

Tweedeprovincialer SK Nossegem is zich flink aan het versterken naar volgend seizoen toe. Zeven spelers worden gehaald uit hogere reeksen, onder andere Nik Vangrunderbeek (Kampenhout) en de halfbroer van Yannick Carrasco, Hugo Cambeta Sutil behoren tot de aanwinsten. Voorts zetten ze in op de toekomst en de jeugd en klinkt er in de verte misschien ook wel de opstart van een vrouwelijk team.

Uit de buurt, een versterking en het SKN-gen bezitten, was primordiaal in de zoektocht naar nieuwe spelers.

Zo werden lichtvoetige middenvelder Gilles Puttevils (HO Bierbeek), die in de buurt woon. Doelman Mathias Vervecken, aanvoerder Nick Vermeulen en middenvelder Lenny Noë komen allen over van FC Melsbroek. Kapitein en verdedigende kracht Nik Vangrunderbeek (Kampenhout), woont in Steenokkerzeel. De meest recente aanwinsten zijn Sean Hoppenbrouwers uit de jeugd van Diegem Sport en Hugo Cambetas Sutil die dit seizoen bij eersteprovincialer Elsene evolueert, voordien speelde hij met zijn andere broer Mylan Ferreira Carrasco, bij KSK Heist. Het is een aanvallende middenvelder waar SKN al even interesse in toonde.

“Het zal klinken alsof we met grote ambities nieuw bloed aantrokken, maar de vertrekkers moeten vervangen worden. We willen elk jaar een stap voorwaarts zetten en hebben ons dus versterkt. We wilden spelers aantrekken met het typische SKN-DNA, zijnde gezelligheid, respect, vriendschap en teamspirit. Liefst van al wonen ze in een straal van 10 à 15 kilmeter rond het veld. Dit zodat ze veilig thuis raken”, opende sportief verantwoordelijke Tim Matyn met een kwinkslag. “We hebben nu 6 jeugdteams tot en met de U13. Het zou mooi zijn moesten we binnen enkele jaren jeugd laten doorstromen naar het A-team. We zouden meer jeugdteams willen, maar we vinden er geen trainers voor. We bouwen ook uit met een B-ploeg in vierde provinciale. Dit om in te zetten op jonge talenten die de stap van jeugd naar volwassen voetbal kunnen zetten. Wat er ook van is, volgend seizoen mikken we op top 5, de rest is bonus”, wist medevoorzitter Robert De Mol. “Ik ben ook sowieso voorstander van een vrouwenteam in de toekomst, dat moet er komen”, besloot secretaris Stefanie De Mol.

Middenvelder Wietse Jacobs verhuist na een spelersloopbaan van maar liefst 17 jaar als speler bij SKN en dit naar de technische staf. Spits Sam Van Loo verkast naar Vossem, doelman Ken Vanhalle en Niels Debacker stappen in het fusieproject van de buren, PSV 1820. Beweeglijke middenvelder Thibou Michiels verhuist naar Aarschot. Mutombo, Azahri en Figueroa stoppen met voetballen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *