logo Casalina

Legendarische Europese avond: op 14 februari ontvangt KSK Beveren titelverdediger FC United of Manchester

Legendarische Europese avond: op 14 februari ontvangt KSK Beveren titelverdediger FC United of Manchester
KSK Beveren blijft leven

KSK Beveren, de traditieclub die in de jaren zeventig en tachtig furore maakte door twee keer landskampioen te worden en twee keer de Beker van België te winnen, beleeft opnieuw hoogdagen. De club, die door fans bestuurd wordt, kon vorig seizoen de promotie naar eerste provinciale afdwingen en is sinds dit seizoen opnieuw in alle geledingen actief onder haar historische stamnummer 2300. Amper enkele maanden na de promotie draait de club bovenin mee in eerste provinciale Oost-Vlaanderen en klopt KSK Beveren 11 seizoenen na haar herrijzenis, nadrukkelijk op de poorten van het nationale voetbal.

De Beverse club speelt bovendien ook nog eens Europees: KSK Beveren maakt dit seizoen haar opwachting op het Europese toneel als deelnemer aan de Fenix Trophy.

Onder het motto “Making Friends, not Millionaires” wil de Fenix Trophy bijzondere amateurclubs uit heel Europa samen brengen om de kracht van ‘grassroots-football in de verf te zetten. KSK Beveren werd als Belgische vertegenwoordiger ingedeeld in een groep met Cuenca-Mestallistes uit Valencia en FC United of Manchester, de titelverdediger die vorig seizoen de eerste editie van de Fenix Trophy wist te winnen. Net als KSK Beveren wordt United of Manchester volledig bestuurd door haar supporters. De club uit Manchester is sinds het prille begin een voorbeeld en bron van inspiratie voor de bezielers achter de heropstanding van KSK Beveren.

Voetbal op Valentijn voor echte voetbalromantici

Op dinsdag 14 februari 2023 ontvangt KSK Beveren titelverdediger FC United of Manchester in Beveren, op het G-terrein naast de Freethiel. De wedstrijd vindt niet toevallig plaats op Valentijn: echte (voetbal)romantici weten dat ze die avond in Beveren terecht kunnen voor een unieke ervaring, waarbij authentieke liefde voor het spelletje en ongebreidelde passie op én naast het veld, centraal staan. Naast de talrijke eigen supporters en sympathisanten van bevriende clubs, worden op deze midweek-avond immers ook heel wat Engelse voetballiefhebbers verwacht: FC United of Manchester neemt gemiddeld ongeveer 200 fanatieke fans mee op haar Europese verplaatsingen.

FC United of Manchester
FC United of Manchester

In een sfeer van respect, kameraadschap en verbroedering zullen beide teams strijden voor een plaats in de finale van de Fenix Trophy die later dit jaar in Italië wordt afgewerkt. KSK Beveren wil iedereen van harte uitnodigen om dit unieke moment in de clubgeschiedenis mee te beleven!

De aftrap is voorzien om 20.15 uur en wordt voorafgegaan door een heerlijke footlunch in de kantine van de club. Inschrijven voor de footlunch kan nog tot en met 11 februari via de webshop van de club.

“Dit is een wedstrijd waar we als club al lang naar uitkijken. Bij de loting hoopten we luidop op een treffen met Manchester. Zij vormen al van bij onze heropstart in 2011 een groot voorbeeld voor onze club op het gebied van fanparticipatie en sociale projecten. Toen ze in 2005 besloten om als één van de eerste tegen de stroming van het moderne voetbal in te varen, kregen ze veel kritiek en hoongelach te verwerken. Bijna 20 jaar later is de club echter nog steeds springlevend en vormen ze een gewaardeerd voetbalinstituut dat ten dienste staat van de stad en haar inwoners”, wist Robin Beck, bestuurslid KSK Beveren. “Terwijl in Parijs het geldcircus van de Champions League heropstart met een treffen tussen twee van de rijkste clubs van de wereld zijnde PSG tegen Bayern Munchen, brengen we op hetzelfde moment in Beveren op Europees vlak een ode aan Grassroots-football, waar passie centraal staat.”

“We verwachten tot 200 Engelse supporters en evenveel Beverse supporters en sympathisanten op een koude dinsdagavond in februari. Al wordt het ongetwijfeld een warme en sfeervolle voetbalavond: spanning en inzet op het veld en vooral vriendschap en feest naast het terrein. We kijken dan ook vol goesting uit naar een verbroedering met onze Britse soulmates, in het bijzonder na onze hartverwarmende ontvangst enkele maanden geleden in Manchester. We roepen alle voetballiefhebbers op om deze prachtige voetbalavond mee te beleven. Iedereen is welkom!”, aldus bestuurslid Jess Van Vooren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *