logo Casalina

Greunsjotters Vossem pakken derbywinst en hebben waterkans op tweede periodetitel

Greunsjotters Vossem pakken derbywinst en hebben waterkans op tweede periodetitel
De Greunsjotters Vossem anno 2022-2023 met Vander Haegen vooraan als tweede van links

Middenvelder Lorenzo Vander Haegen (23) uit Duisburg was één van de uitblinkers in de gewonnen derby van de Greunsjotters Vossem thuis tegen rivaal FC Moorsel. Nadat ze 0-1 achterkwamen, werd het in een zinderende tweede helft alsnog 3-1. De zwart-groenen hadden nog een appeltje te pellen met de bezoekende oranjehemden.

Vander Haegen is Bachelor Bedrijfsmanagement – Specialisatie rechtspraktijk gestudeerd aan Leuvense Hogeschool UCLL.
Hij is momenteel in de weer met zijn opleiding op de politieschool aan het Pivo in Asse.

“We verloren het heenduel met 2-1. Er was zeker nog flink wat revanche aanwezig, daar ik in de heenronde na een fout aan de basis lag van hun eerste doelpunt. Ik had zeker iets recht te zetten, er hing ook veel vanaf zeker omdat het een regelrechte derby was. In de heenronde waren onze fans te voet naar Moorsel getrokken, ook nu waren ze massaal aanwezig. Deze 3-1 voelde nu wel aan als een terecht resultaat. Ze kwamen met amper kansen in de eerste helft op 0-1. In de tweede helft speelden we een ander systeem en op enkele minuten tijd ging het van 0-1 naar 2-1. Rivaal Tremelo moet woensdag met 7-0 verliezen op Keerbergen en pas dan kunnen we eventueel de tweede periodetitel grijpen. Ik vrees dat we er gaan naast grijpen”, wist trouwe clubspeler.

Vander Haegen begon op zijn vijfde bij de Greunsjotters in de Sint-Pauluslaan en bleef zijn team al die jaren trouw. Hij is er aan zijn achttiende seizoen bezig en tekende al bij voor volgend jaar. Hij speelde zijn hele jeugd als centrale aanvallende middenvelder, maar verhuisde in het eerste team naar de flank. De voorbije duels nam hij opnieuw plaats op zijn geliefkoosde positie op de nummer tien. Zijn vader Wilfried was enkele jaren trainer bij Vossem, hij fungeert nu als T3 en video-analist van OHR Huldenberg.

“Ik speel trouwens al 7 jaren in de eerste ploeg en heb nog nooit zo’n maffe reeks meegemaakt. Je kan op kop staan en twee speeldagen later opeens gezakt zijn tot positie acht. Ik denk ook dat het nog even zal duren vooraleer we opnieuw zo’n onvoorspelbaar seizoen zullen meemaken. Het is en blijft een enorme rollercoaster. Aan het seizoensbegin stelden we top vijf als doel, al de rest is mooi meegenomen.”

Lozenhoek Keerbergen strijdt deze woensdagavond thuis aan de Lupinenweg vanaf 20 uur tegen KV Tremelo. De zwart-gelen strijden om het behoud, KV Tremelo mag niet met meer dan 6-0 verliezen want dan verliezen ze ook effectief die tweede periodetitel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *