logo Casalina

SK Nossegem ontvangt KV Woluwe-Zaventem voor eerste competitieve derby sinds meer dan een halve eeuw

SK Nossegem ontvangt KV Woluwe-Zaventem voor eerste competitieve derby sinds meer dan een halve eeuw
Een deel van het bestuur van SK Nossegem

Het is meer dan een halve eeuw geleden maar … deze zondagnamiddag spelen SK Nossegem en KV Woluwe-Zaventem opnieuw een derby tegen elkaar in de competitie. Voorbije zomer sleepten de bezoekende blauw-gelen in de finale van de Beker van Groot Zaventem, de blauw-witten van SKN plannen een sportieve revanche.

“We speelden al meer dan vijftig jaar niet met hen in dezelfde reeks. Je zit in de gemeente Zaventem met de driehoek Sterrebeek, Nossegem en Zaventem. Een onderling duel is in die optiek steeds interessant”, opende co-voorzitter Robert De Mol. “We verwachten alleszins veel volk. Ik werd deze week over dit duel al veel aangesproken omtrent de aankomende derby, het leeft wel. Ik hoop buiten onze vaste grote schare fans ook vele neutrale fans te kunnen lokken, dat zijn mensen die meestal naar Melsbroek of Diegem trekken. Een derby in de gemeente is steeds speciaal. We organiseren voorafgaand dit duel ook een etentje waar ook het bestuur van de bezoekers aanwezig tekent”, vervolgde De Mol gedreven. “Het zijn twee aanvallende teams die elkaar treffen, ze doen het in de competitie ook goed. Ik verwacht alleszins een clash met vele doelpunten. We zitten nog met een sportieve revanche in het achterhoofd daterend van vorige zomer, de finale van de Beker van Groot Zaventem waarin ze ons klopten.”

Bezoekend trainer Erik Lebegge kijkt niet terug naar voorbije zomer.

“Onze verwachtingen zullen niet anders liggen dan iedere zondag, we proberen de wedstrijd te winnen. De eerste derby sinds een halve eeuw, dat geeft uiteraard een extra pigment. Het zal vermoedelijk een geladen wedstrijd worden, maar dat maakt het juist zo leuk. Dat Nossegem uit is op revanche, dat kan. Ik ben echter trainer van Zaventem, de beker in de zomer ligt al even achter ons, zondag is het competitie en willen wij de wedstrijd met drie punten beëindigen. Het zal voor ons belangrijk zijn om de defensieve concentratie tijdens de volle negentig minuten vast te houden. Want aanvallend voetbal is leuk en veel doelpunten scoren ook, maar doelpunten vermijden is even belangrijk om te kunnen winnen. Ik kijk vooral uit naar een mooie voetbalnamiddag met een verdiende winnaar”, aldus T1 Lebegge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *