logo Casalina

Meiden Tielt-Winge 3000 promoveren als vierde naar eerste provinciale

Meiden Tielt-Winge 3000 promoveren als vierde naar eerste provinciale
Een deel van de kern van Tielt-Winge 3000 anno 2021-2022

De groen-roden speelden een puike heenronde, kenden enkele dipjes in de terugronde maar eindigden als gedeelde derde de competitie. Tielt-Winge 3000 kwam op de vierde plaats terecht omdat hun doelsaldo net iets minder was dan dat van derde Mazenzele-Opwijk B. Toch kregen ze onlangs bericht dat ze zich mogen opmaken voor een seizoen in eerste provinciale, kapitein Liesbeth Broos kijkt terug en blikt vooruit.

Door het verdwijnen van teams uit eerste provinciale zoals FC Tildonk, RWL Sport en Keiberg waren er plaatsen in de reeks vacant.

“We begonnen prima aan het seizoen, in de tweede seizoenshelft speelde we enkele mindere matchen als gevolg van onder andere vele blessures. We eindigden als gedeelde derde en finaal als vierde. Het is spijtig dat we zo promoveren, ik had het liefste van al als kampioen gestegen”, wist de twintiger uit Molenbeek-Wersbeek die vlakbij haar club woont.

T-W 3000 speelde al eerder in eerste provinciale

“We speelden in coronatijden al eens anderhalf jaar in eerste. Ik herinner me ondermeer de spannende match tegen Boutersem United. We hebben er volgend seizoen zeker onze plaats, de meeste van onze speelsters blijven. In de teams die voor ons eindigden in tweede wonnen we telkens minstens één keer. Waarom niet volgend jaar? We hebben al twee versterkingen binnengehaald, we zijn nu nog op zoek naar een jonge nieuwe kracht. Geïnteresseerden kunnen ons via hier bereiken”, wist de centrale verdediger. “De middenmoot in eerste provinciale zou moeten lukken. We gaan enorm ons best doen om die ambitie te verzilveren. Ploegen die goed voetbal brengen, zoals Olympia Wijgmaal, liggen ons wel.”

Na het stoppen van trainer Kevin Wouters zijn ze druk bezig met het vinden van een nieuwe trainer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *