logo Casalina

Dwars door het Hageland zet vol in op gravel tussen Aarschot en Diest

Dwars door het Hageland zet vol in op gravel tussen Aarschot en Diest
Een deel van de organisatie met centraal ex-prof Nick Nuyens

De Duracell/Elmos Dwars door het Hageland werd voorbije donderdag bij Duracell in de Aarschotse Nijverheidslaan voorgesteld. Daar werden vele zaken duidelijk; ze starten op zaterdag 11 juni op de Demervallei in Aarschot en komen aan op de Citadel in Diest. De vrouwen en mannen moeten onderweg respectievelijk 36 en 41 kilometer aan gravelstroken in het Hageland overwinnen. Bij de heren tekenen er zes World Tourteams aanwezig.  Ook streekrenner Thibau Nys is erbij.

Batterijenproducent Duracell verbindt voor de komende drie jaar zijn naam aan de koers die een manche is van de Exterioo Cycling Cup. Ze doen dit vooral om de boodschap uit te dragen dat ze in 2022 nog vijftien nieuwe arbeidskrachten zoeken. Voor de vrouwenrace verbond IT-specialist Elmos zich aan de wedstrijd. Manager Eddy Lambaerts is uit hetzelfde dorp als de broers Roodhooft afkomstig en zag hun team jaren geleden ontstaan, vandaar de aantrekkening naar de wielersport.

De Elmos Ladies Dwars door het Hageland is aan zijn tweede editie toe en steeg naar UCI 1.1-categorie.

Zij starten die dag het laatste en wel om 14.15 uur, ze leggen iets meer dan 122 kilometer af en nemen twee keer een lus door Aarschot. Ze rijden 36 kilometer offroad onder andere door de Grootbroekstraat, de Demervallei, de Demerdijk, het Prinsenbos en de Citadel van Diest. De mannen rijden dezelfde stroken maar over een afstand van 41 kilometer.

Bij de vrouwen starten twintig teams uit negen verschillende landen van zes rensters goed voor 120 deelneemsters van onder andere AG Insurance – NXTG, Lotto-Soudal Ladies (Mieke Docx), Plantur-Pura (Cant), Team Coop-Hitec Products, Valcar Travel&Services (Arzuffi), Vondelmolen-De Ceuster (Belgisch kampioene Ellen Van Loy, Verhoeven en Verdonschot) en Proximus – Alphamotorhomes – Doltcini. De concurrentie met World Tourkoersen is die dag trouwens niet min. De vorige editie werd door voormalig wereldkampioene en Nederlandse Chantal van den Broek – Blaak gewonnen.

Bij de mannen komen er zes World Tourteams aan de start om 11.10 uur voor een helse rit van 178 kilometer.

Dwars door het Hageland ligt op die 11 juni in concurrentie met de ZLM Tour en de Critérium du Dauphiné. Toch komen er achttien teams met 126 deelnemers én daarbij zes WT-teams opdraven. Dat zijn Quick-Step-Alpha Vinyl (Stybar, Sénéchal, Lampaert), Lotto-Soudal (Wellens, De Lie, Campenaerts en Vermeersch), Intermarché-Wanty-Gobert (Hermans en De Gendt), Israel Start Up Nation (Van Marcke en Zabel), UAE (Hodeg en Ackermann) en Cofidis (ex-winnaar Vanbilsen en Wallays). Uit België, Frankrijk en Noorwegen zijn er nog zes Pro-Teams zoals Bingoal-Wallonie Bruxelles, Sport Vlaanderen, Alpecin-Fenix, B&B Hotels-KTM, Arkea-Samsic (Hofstetter) en Uno-X met vorige winnaar van deze stilaan klassieker de Noor Rasmus Tiller. Zes continentale teams sluiten de rangen, dat zijn Pauwels Sauzen-Bingoal, Baloise-Trek Lions met Thibau Nys die vorig jaar bij zijn eerste deelname dertiende werd, Tarteletto-Isorex, Minerva Cycling Team, Geofco Doltcini en Elevate P/B Home Solutions.

Op zondag 12 juni kunnen de wielertoeristen zich op de omloop wagen in de derde manche van de Yuzzu Gravel Series.

De deelnemers kunnen de start en aankomst op de Citadel verwachten. De gravelstroken uit de profkoers worden aangevuld met nog enkele mooie offroadwegen uit het Hageland. Deelnemers kunnen kiezen uit ritten van 25, 60, 90 en 120 kilometer. Meer info kan u hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *