logo Casalina

De resultaten bewijzen het: Girl Power troef bij KHC Leuven

De resultaten bewijzen het: Girl Power troef bij KHC Leuven
Ook in het verleden waren de U16 girls 1 van KHC Leuven al succesvol om de titel, hier outdoor in 2022 Foto: KHC Leuven

De meiden van verschillende teams van hockeyclub KHC Leuven spelen dit seizoen de pannen van het spreekwoordelijke dak. Ze konden meerdere titels, finales en promoties vieren. Ze kijken hier enorm fier op terug, één van dé architecten van dit succes Javier Telechea verlaat de club, ervaren leermeester Romain Manneback zal hem vervangen.

De U10 speelden kampioen in eredivisie, de U14 moesten enkel in de nationale finales de Waterloo Ducks voor zich dulden. De U16 klopten de Ducks, de U19 haalden de play-offs. De Dames 2 speelden kampioen in de Open League en de Dames 1 herwonnen hun plaats in eredivisie. Last but not least; de Dames 5 speelden kampioen in hun reeks in VHL 3

Voorzitter Roel Soetens is blij met deze evolutie.

“De resultaten van de U10 girls waren goed. Gezien hun jonge leeftijd was elk positief resultaat mooi meegenomen, zeker deze titel. Hun trainingen en de ontwikkeling van hun techniek zijn belangrijk. Bij de U14 waren de Ducks sterker in de finale. De score in de finale was geen representatieve score als je hun seizoen bekijkt. De stress speelde hen parten. De U16 konden het in hun finalewedstrijd wel uitspelen tegen Waterloo. Iedereen was terecht tevreden. We wisten dat we met hen voor de prijzen konden gaan. Het had een teleurstelling geweest moesten ze geen finale gespeeld hebben. Onze U19 kwamen net iets te kort in de play-offs. Ze haalden top zes in eredivisie en behaalden mooie resultaten in de tweede seizoenshelft.”

De dames 2 van KHC Leuven vieren hun titel
De dames 2 van KHC Leuven vieren hun titel

De Dames 1 en 2 presteerden zoals verwacht

“Voor de Dames 2 was het derde keer goede keer. Het was leuk dat de aanhouder won en dat ze die titel eindelijk de hunne maakten. Bij de eerste damesploeg was het stijgen belangrijker dan de titel, kampioen Orée wachtte er ook al even op. Wij waren ook tevreden met de promotie na dit seizoen waarin ze enorm hun best deden.”

De dames 1 van KHC Leuven staan volgend seizoen weer in ere-afdelin
De dames 1 van KHC Leuven staan volgend seizoen weer in ere-afdeling

De Dames 5 die in VHL 3 uitkwamen stonden na de slotspeeldag met HC Artemis uit Herentals op een gelijk aantal punten, namelijk 47 over 22 wedstrijden. Beiden hadden veertien keer gewonnen, vijf keer gelijk gespeeld en drie keer verloren. Het doelsaldo was doorslaggevend, de Leuvensen stonden op een mooie plus 72, de Antwerpsen op plus 44.

Bij de omkadering van de jeugd komen er veranderingen na een succesvol seizoen

Jeugdverantwoordelijke bovenbouw, Javier Telechea, keert terug naar zijn thuisland Argentinië. Het seizoen werd op een fantastische wijze afgesloten op de Youth Play-Offs in Louvain-La-Neuve met de zilveren medaille van onze U14 Girls en de gouden medaille van de U16 Girls. Voor deze laatsten is het de tweede titel van het seizoen, nadat ze eerder Belgische indoorkampioen werden.

“Deze mooie resultaten zijn mede het gevolg van de inbreng van Javier in onze jeugdwerking alsook van de focus van de club op de eigen jeugd. KHC Leuven heeft de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt met haar jeugdwerking. Getuige hiervan zijn de jaarlijkse subsidies uit het Vlaamse Jeugdsportfonds van Sport Vlaanderen en de Vlaamse Hockey Liga, waarbij KHC Leuven een van de best scorende jeugdwerkingen heeft van het Vlaamse hockey-landschap. Op de Youth Performance Index van La Libre steeg KHC Leuven van een zeventiende plaats in 2015 naar een vierde plaats in 2020. Onze tweede en derde teams bij de U14, U16 en U19 spelen in reeksen waarvan onze eerste teams zeven jaar geleden enkel konden dromen”, klonk het fier bij de Leuvenaars.

Door het vertrek van Javier Telechea moesten ze op zoek naar een vervanger om hun vooruitgang bij de jeugd te consolideren. Romain Manneback zal vanaf 2022-2023 de leiding nemen over de jeugdschool U14-U16-U19. Samen met Cristian Suarez, de verantwoordelijke voor de jeugdschool tot U12, zal hij de jeugdtrainers en -coaches begeleiden en ondersteunen. Manneback was actief in de gerenommeerde jeugdschool van Royal Orée HC, waarvan twee jaar als verantwoordelijke voor de meisjes en één jaar als algemeen verantwoordelijke. Het voorbije seizoen was hij jeugdverantwoordelijke bij Royal Leopold, adelbrieven genoeg om het prima te doen bij KHC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *