logo Casalina

Meiden Sporting Heide Linter pakken eerste competitiewinst

Meiden Sporting Heide Linter pakken eerste competitiewinst
Katjana Struys (midden) scoorde er zoals vanouds nog eens vier

Promovendus Sporting Heide Linter kon in tweede provinciale na een kleine maand voor het eerst een overwinning vieren. Thuis maakten ze komaf met KVC Kessel-Lo 2000 die meestegen uit derde provinciale. Vooral in de tweede helft werd het verschil gemaakt, voor het thuisteam scoorden Katjana Struys (vier op een rij), invalster Margaux Lox en kapitein Esther Buttiens.

De partijen tussen beide teams verliepen spannend vorig seizoen

“Ik vond KVC Kessel-Lo absoluut geen slechte ploeg, zeker als je naar de eerste helft kijkt. Op basis van de combinatie van gretigheid en de meegekregen taken juist uitvoeren, is deze overwinning zeker wel verdiend”, opende trainer Nick Haulain. “Na een evenwichtige eerste helft waaruit wij iets effici├źnter kwamen als de tegenstander, konden we met een 2-1 voorsprong de rust in trekken. Ik heb de dames gevraagd om scherp uit de kleedkamer te komen, omdat we toch voelden dat het goed zat. We zijn onmiddellijk gestart met hoge druk te zetten en dat heeft zich vertaald in vier doelpunten en een zeer sterke tweede helft. Als trainer ben ik vooral tevreden om de gretigheid die aanwezig was bij de dames om die eerste drie punten binnen te halen.”

Deze reeks in tweede lijkt relatief open, enkel RWDM B lijkt voorlopig onklopbaar

“We komen uit in een redelijk gewaagde reeks waarin iedereen wel kan winnen van iedereen. Hier en daar gaan er wel wat uitblinkers zijn, ik heb er vertrouwen in dat we een sportief goed seizoen tegemoet gaan.”

De geel-blauwen hebben komend weekend vrij, op zaterdagnamiddag 15 oktober ontvangen ze vanaf 15 uur vierde in de stand Ternat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *