logo Casalina

De Nossegemse Patattencross is er weer, met publiek

De Nossegemse Patattencross is er weer, met publiek
Lukas Vanderlinden won enkele jaren geleden als junior de Patattencross in Nossegem

De Patattencross vindt in 2022 voor de dertiende keer plaats achter de terreinen van SK Nossegem. De Vzw ‘Sport & Steun Nossegem’ is na de succesvolle ‘corona-editie’ van vorig jaar extra gemotiveerd om voort te bouwen op het beproefde recept van de vorige edities: het aanbieden van een platform voor zowel jong en oud om sportieve topprestaties af te leveren en het creëren van de nodige sfeer zowel voor, tijdens als na de koers.

In tegenstelling tot vorig jaar vindt de dertiende editie opnieuw het tweede weekend van oktober plaats op 8 en 9 oktober en geldt het als de achtste manche op de kalender van de ‘Cycling Vlaanderen CX Challenge’. Dat is het nieuwe door Cycling Vlaanderen georganiseerde regelmatigheidscriterium.

Met trots kondigt Vzw Sport en Steun Nossegem aan dat het provinciaal kampioenschap aan ons werd toegewezen. Zondag zullen in elke categorie de renners uit Vlaams-Brabant naast de overwinning tevens strijden voor de provinciale titel! Het parcours uit de vorige editie werd behouden. Deze werd door iedereen gesmaakt. Dit betekent dus dat de vorig jaar toegevoegde lus opnieuw opgenomen wordt in het parcours hetgeen uitdaging brengt.

G-Sport en Gentlemen welcome

Het volledige programma van de cross vindt u hier, er zullen in totaal 19 wedstrijden gereden worden, verdeeld over zaterdag en zondag. Op dit moment zijn er reeds bijna 400 renners ingeschreven, opnieuw een bewijs van hun  populariteit! Op zaterdag staat de jeugd in de schijnwerpers met wedstrijden voor miniemen en aspiranten.

De organisatie van de Patattencross hecht bijzonder veel belang aan inclusiviteit en wil aan iedere persoon de mogelijkheid geven aan sport te doen. Daarom organiseren ze al voor de derde keer een G-Sport veldrit voor sporters met een beperking. Deze start om 17 uur.

Zondag is de topdag met wedstrijden voor Masters, Junioren, U23 en Elite zonder contract. De laatste wedstrijd van CX Challenge start om 15 uur. Traditiegetrouw sluiten ze de sportiviteiten af met de Gentlemen’s Cross ‘Grote Prijs Piet’s Kreatie!’ vanaf 16.30 uur. Een ‘fun’ wedstrijd waarbij iedereen met een (niet elektrische) fiets en de juiste motivatie mag deelnemen. Naar goede gewoonte, krijgt elke starter een zak met vijf kilogram plaatselijke aardappelen van groenten- en fruitwinkel ‘t Hoeveke in Nossegem mee naar huis. Renners die het podium halen, krijgen heerlijke grondwitloof van landbouwbedrijf Dirk Bergen uit Nossegem.

Topoptreden van Yves Segers

Het voormelde beproefde recept zal ook dit jaarambiance naast de omloop brengen. Tussen 17 en 24 uur kan er in de tent gefeest worden met DJ Wally en DJ Zwolleke. Zij zullen om 19 uur even afgelost worden door niemand minder dan Yves Segers. Deze rasentertainer hoeft geen introductie. Met hits alom bekende hits als ‘Ik schreeuw het van de daken’, ‘Waar zijn die handjes’ en ‘Café De Zwaan’ zet hij al meer dan dertig jaar de feesttent op haar kop. Overal waar hij optreedt, gaat het dak eraf! Ook dit jaar is de afterparty en het optreden van Yves Segers volledig gratis.

De Koninklijke Wielerclub de Verenigde Sportvrienden bezoekt ook andere crossen, zoals in Nossegem, waar ze sfeer brengen
Aan sfeer nooit gebrek in Nossegem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *