Meiden De Vrijheid Herselt breken de ban en winnen bij rivaal Immer Oost

De Vrijheid Herselt wint met 2-3 op VC Immer Oost na een spannend duel

De meiden van De Vrijheid Herselt doorbraken in de topper in Westerlo bij VC Immer Oost de reeks van gelijke spelen. Voor de eerste keer op vier duels, konden ze winnen. De ruststand bedroeg 2-2, in de tweede helft kwamen enkel de blauwen nog tot scoren waardoor ze even alleen op kop staan in tweede provinciale b.

De wedstrijd startte met vijf minuten studieronde voor beiden ploegen, op minuut negen werd Fien Briers mooi diep gestuurd. Ze behield het overzicht en legde af voor Sofia Van Den Broeck. Na deze goal had Herselt het iets betere van het spel, Immer Oost toonde zich enkele keren gevaarlijk op hoekschop. Op minuut twintig was het moment van Femke Vercammen aangebroken. Ze begon aan een mooie slalom en werd foutief afgestopt in de zestien, penalty. Deze werd omgezet door Jessica Pironet.

De Vrijheid Herselt scoort op Immer Oost

Als je dan denkt broodje gebakken, dan ken je voorgeschiedenis niet van deze topper.

Herselts balverlies op het middenveld, Laura Van Den Bosch nam de bal even mee en trapte het leer dan vanaf 25 meter hem enig mooi binnen. Immer Oost putte moed uit deze goal, Herselt kroop teveel achteruit en dan volgde wederom balverlies Herselt op middenveld. De bal werd onmiddellijk diep gestuurd naar Liese Celis en deze plaatste deze mooi voorbij doelvrouw Sien Verreydt. 2-2, we konden terug opnieuw beginnen. Dat was ook de ruststand.

Een matchbeeld van VC Immer Oost en Vrijheid Herselt

Tijdens de pauze hebben beiden trainers hun ploeg nog eens op scherp gezet en gaven ze mee dat het van details ging afhangen.

Daarna vooral veel middenveldspel waarbij Herselt iets meer overwicht had en op minuut 65 werd Lauren Verhaegen diepgestuurd. Ze stak haar tegenstander voorbij op snelheid en dan volgde een mooie voorzet, die over iedereen heen waaide maar werd binnengetikt door Lotte Van der Auwera. Uitgerekend een bezoekster met een verleden bij Immer Oost. Herselt verslapte de minuten nadien niet. In de slotminuten probeerde Immer Oost zonder een echte kans nog te forceren. Herselt bleef overeind in deze zenuwslopende topper. Wederom een dikke honderd bezoekers woonden deze topper, een getal waarvan menig herenploeg in provinciale reeksen mag van dromen.

Doelpunten: 9″ Van Den Broeck (0-1), 20′ Pironet (0-2 strafschop), 25′ Van Den Bosch (1-2), 33′ Celis (2-2), 65′ Van Der Auwera (2-3).