logo Casalina

Meiden Daring Club Wezembeek-Oppem zijn aan hun eerste seizoen toe

Meiden Daring Club Wezembeek-Oppem zijn aan hun eerste seizoen toe
14 moedige meiden van DC Wezembeek-Oppem op training

Daring Wezembeek-Oppem heeft voor het eerste seizoen een vrouwenploeg in competitie. De blauwhemden staan voorlopig op een voorlaatste plaats, het grote merendeel van de speelsters kwam uit de franstalige competitie en moest flink wat aanpassen aan de reeks in derde provinciale. 

Op de woensdagavondtraining waren ze met 14 van de 22 speelsters aanwezig, behoorlijk bij dit vriesweer gezien ze pas over tien dagen hun volgende competitieduel afwerken.

De jongste aanwezige telt 16 lentes, de oudste 43. De groep is gemiddeld 24,5 jaar oud.

“Ons avontuur liep ten einde bij Stockel. Trainer Muntubila Gloria vond voor ons een team die om en bij de 20 speelsters wou herbergen. Het was wel enorm aanpassen, we hadden niet verwacht dat de tegenstand zo pittig te werk ging gaan. We hebben moeten leren incasseren”, wist speelster Charline. “We kennen elkaar al veel langer. Het begin was niet makkelijk, maar stilaan worden de scores correcter. We maken een goede evolutie mee. Of we nu winnen of verliezen, na de match worden we goed omringd en opgevangen en dat is veel”, wist Salima.

“Het zijn vriendinnen onder elkaar, het grote deel kwam over van Stockel dat stopte. Het idee om met vriendinnen samen te spelen sterkt hen mentaal. Ze leren nog steeds met grote goesting veel bij, week na week. Anders sta je niet met zijn veertienen op training in een examenperiode in de vrieskou. Ze willen vooruitgang en vertonen veel liefde voor de sport en elkaar. Verder zijn er speelsters die nog geen twee jaar ervaring hebben, ik heb twee speelsters die soms in de basis staan die nog geen zes maanden voetbal in de benen hebben. We bekijken het klassement niet vaak, maar gaan iedere match aan met de wetenschap dat we die willen winnen. De club verricht inspanningen voor de meisjes en wilt op termijn naar een tweede jong en competitief meidenteam. Dit project staat nog in de steigers”, aldus trainer Muntubila.

Geïnteresseerden kunnen terecht op daringclubwezembeekoppem@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *