logo Casalina

Marith De Bondt gaat bij Racing Genk nieuw avontuur aan

Marith De Bondt gaat bij Racing Genk nieuw avontuur aan
Marith De Bondt en fiere Genkvoorzitter Jacqueline Mahieux

Marith De Bondt (20) uit Kampenhout verliet onlangs leider in de Super League OH Leuven om iets verder van huis bij derde Racing Genk haar kans te wagen. Ze wil zich ook op haar rechtsbackpostie meer laten gelden en speelminuten verzamelen.

De Bondt begon op haar vijfde tegen de bal te trappen bij het plaatselijke Sporting Kampenhout. Ze speelde er tot en met de U13 bij de jongens. Daarna verkaste ze naar OH Leuven waar ze bij de U14 en de bij U15 nog het terrein deelde met de jongens, vanaf ze vijftien jaar was sloot ze aan bij de vrouwen. Eerst speelde ze voor het B-team, exact een jaargang later sloot ze aan bij de eerste ploeg.

Op haar zeventiende ging ze tussendoor een jaartje naar AA Gent, maar dat was net het coronajaar waardoor de competitie amper draaide. Het was een kort avontuurtje. Vorige dinsdag verliet ze OHL en tekende ze voor een half jaar Racing Genk.

“Ik ben heel gelukkig met deze overgang. Ondanks het gegeven dat ik me in Leuven in een heel toffe groep bevond die ik al lang ken, is het beter zo. Ik miste mijn seizoensstart en kreeg daarna nooit echt meer een valabele kans. Ik miste drie maanden want ik had een ademhalingsprobleem, ze kwamen er niet onmiddellijk achter wat ik had. Men wilde geen risico nemen waardoor ik niet kon meetrainen. Ik bleek astma te hebben en ondertussen heb ik door toedoen van een puffer geen last meer van”, blikte de studente handelsingenieur aan de Ugent terug, ze zit er in haar derde jaar. “Ik ben blij dat ik het team achteraan kan helpen. De rangen van het team begonnen achteraan minder goed gevuld te raken door onder andere blessures bij Janne Geers en Silke Sneyers. Luna Vanhoudt viel na een kleine twintig minuten uit en ik mocht onmiddellijk aan de bak. Ik sloot pas vorige dinsdag aan en mocht al zeventig minuten spelen, dat was aangenaam. Ik ben als rechtsback op mijn positie ingevallen.” Racing Genk won finaal met 0-4 op negende YR KV Mechelen.

Bij de Limburgsen mikt ze op het behoud van de derde positie.

“Bij OH Leuven lag de focus op het kampioenschap. Hier in Genk ligt de focus op individueel en collectief beterschap boeken en mooi voetbal brengen. Onze huidige derde plaats is zeer mooi en dat willen we zo houden. We willen op die positie naar de play offs heen en willen ook strijden om die te behouden. Hopelijk kan ik me hier enkele jaren bewijzen en het team helpen”, besloot De Bondt die in de nationale jeugdselecties tussen de U15 en de U23 actief was en is. Bij U15, U16 en U17 was ze steevast kapitein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *