logo Casalina

Enzo Geerts proeft voor het eerst van het profvoetbal bij Jong PSV

Enzo Geerts proeft voor het eerst van het profvoetbal bij Jong PSV
Enzo Geerts blijft tot minstens 2025 bij PSV

Enzo Geerts (18) uit Keerbergen kon de voorbije dagen twee doelen afvinken op zijn wenslijstje als jonge voetballer. Hij maakte vorige week zijn debuut in het profvoetbal bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie ofte eerste divisie. Hij viel in tegen FC Den Bosch en VV Venlo en voorbije maandag startte hij zelfs tegen Willem II, na een uurtje werd de middenvelder gewisseld. Geerts is eveneens Rode Duivel in zijn leeftijdsreeks.

Geerts begon rond zijn zesde tegen de bal te trappen bij KSC Keerbergen. Na een half jaartje werd hij opgepikt door SK Lierse, al snel ging het naar KV Mechelen waar hij bleef tot de U13. Vanaf dan nam hij een enkel ticket naar de lampenclub PSV Eindhoven waar hij op het middenveld wordt uitgespeeld. Zijn trainers zijn niet de eersten de besten, het zijn ex-spelers Adil Ramzi en Theo Lucius.

PSV lag bij Geerts steeds in de bovenste schuif.

“Dat begon al van jong, die mooie combinatie van rode en witte strepen spreekt enorm aan. Deze voorbije drie wedstrijden betekenen nog maar het begin, nu gaat alles pas beginnen voor mij. Ongeveer een jaar geleden werd er een soort traject voor me opgesteld, nu heb ik onlangs wat voorsprong genomen op hetgene wat van me werd verwacht. Ik had niet verwacht om na drie matchen bij Jong PSV én in te vallen én een basisplaats te krijgen. Het voornaamste is nu om in groep veel te leren. Op voetballend vlak lukt het meeste me momenteel, soms moet ik gewezen worden op bepaalde verdedigende taken”, aldus de jongvolwassene die sindskort een flat vlakbij PSV kreeg met uitzicht op het vermaarde Philips Stadion. “Ik kom van de U18 van PSV naar Jong PSV. We moeten als jonge veulens aantreden tegen sterke eerste ploegen zoals Herakles, PEC Zwolle en De Graafschap. Ik hoop op zoveel mogelijk minuten en als de tijd rijp is, doorschuiven naar het eerste team, maar alles op zijn tijd. Ik vergelijk me niet met anderen hier. Ik speel hier stuk voor stuk met klassevolle spelers zoals landgenoot en jeugdinternational Johan Bakayoko, die werd gelinkt aan PSG. Ik speelde ook al tegen international Davy Pröpper en Siem De Jong, broer van Luuk die sinds vorig seizoen bij PSV speelt.”

Enzo Geerts en het team waar hij wilt doorbreken
Enzo Geerts en het team waar hij wilt doorbreken

Het vertrouwen in Geerts is aanwezig in Eindhoven, voorbije zomer werd zijn contract tot 2025 verlengd. De match waarin hij inviel, op Den Bosch was spannend. Finaal verloor Jong PSV nipt in de slotfase met 1-0.

“Je komt aan op de wedstrijd hopende op je debuut en dan in de laatste vijf minuten zegt trainer Ramzi. Maak je klaar, je komt erin. Dan stijgt de adrenaline natuurlijk want je debuteert in het professionele voetbal. De trainer zei me altijd; wacht op je kans en als je die krijgt bewijs het dan ook. Hopelijk lukt me dat ook, ik kijk er enorm naar uit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *