logo Casalina

Leider Sportief Rotselaar had weinig overschot tegen KV Tervuren-Duisburg

Leider Sportief Rotselaar had weinig overschot tegen KV Tervuren-Duisburg
Sportief Rotselaar (rechts) haalde het nipt van KV Tervuren-Duisburg

Leider Sportief Rotselaar kon tegen staartploeg KV Tervuren-Duisburg niet overtuigen op speeldag 28. De bezoekers uit de Voerstreek wonnen in het eerste half uur het merendeel van de duels en de tweede bal. De gelen kenden goede momenten, maar balanceerden over een dunne koord boven de leegte die naar puntenverlies leidde. Sander Pauwels met de eerste echte Rotselaarse kans van de match onmiddellijk de eindstand vast leggen.

De bezoekers openden prima, met gevaarlijke acties van Tim Lagace, Brent Stroeykens en Darko Vranckx, maar kwamen niet tot scoren. Twee één op éénsituaties met thuisgoalie Van Oosterwijck konden veel beter afgerond worden. Gil Boogaerts prikte terug met een actie op rechts. Zijn voorzet werd binnengekopt door Sander Pauwels. Tervuren-Duisburg was bij momenten beter, maar realisme in de zone van de waarheid ontbrak.

Vranckx vuurt naar doel voor Tervuren-Duisburg
Vranckx vuurt naar doel voor Tervuren-Duisburg

In de openingsminuten na de pauze schakelde Rotselaar een tempo hoger. Wouter Vandewalle dreigde enkele keren vanop afstand met een schot rechts naast en een kopbal. Ook Jarno De Becker was gevaarlijk met twee uithalen vanaf links. Met nog een halfuur te gaan werd bezoeker Vidal Soladio ingebracht om links snelheid te brengen. Bij Rotselaar werd er nog enkele keren gewisseld, het waren eerder de offensieve spelers die eraf gingen en de defensieve die erop kwamen. Dat was achteraf bekeken een goed ingeschat risico. Ondanks alle goede wil en drang naar voren bij de blauwen bleef het 1-0. Rotselaar blijft samen op kop met Fenixx dat thuis Sporting Kampenhout met 3-1 versloeg. KVTD was al veroordeeld tot degradatie, jammer deze ploeg had zijn plaats in deze reeks met dit voetbal.

Sander Pauwels (centraal) wordt gevierd voor de enige treffer van de partij
Sander Pauwels (centraal) wordt gevierd voor de enige treffer van de partij

Doelpunt: 16′ Pauwels (1-0).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *