Leider Sparta Haacht Statie houdt derde BHS United succesvol af

Sparta Haacht-Tildonk (links) overwon BHS United

Sparta Haacht Statie hield achteraan de zaakjes goed gesloten en was vooraan meer actief tegen BHS United. Niet onlogisch dat ze dan de rood-zwart-witten overwonnen, uiteindelijk werd het 3-0 aan het Spartapark op de Elleveldweg. Zo slaan ze in derde provinciale C een klein kloofje met tweede FC Moorsel, dat op amper één punt volgt.

Het matchbegin werd gemarkeerd door veel fysiek spel en langs beide zijden ballen die ver naast waaiden. Iets voor het half uur kon Meurrens rechts door in het Spartastrafschopgebied, maar goalie Delise ging goed in de voeten. In minuut 35 werd er nog een Spartadoelpunt afgekeurd als gevolg van buitenspel. Enkele minuten later was het dan toch prijs. Een aanval vanaf links kwam voor de voeten van Mats Vander Sande, hij trapte op doel. De bal week af en ging over de doellijn, 1-0! Een dieptepass kwam centraal voor de Boortmeerbeekse zestien bij Deslagmulder, hij zag zijn schot in de verste hoek in doel verdwijnen, 2-0 net voor rust.

Sparta viert de 2-0

Na de rust grotendeels hetzelfde spelbeeld.

We zijn acht minuten diep in de tweede helft wanneer de bal na voorbereidend werk van Stockx bij Mats Vander Sande terecht kwam. Bezoekende doelman De Ruysscher kwam goed uit. De bal was nog niet volledig weg en Deslagmulder kopte deze nog over. In minuut 55 BHS-weerwerk. Desmalines speelt Baudet goed aan en die stuurt Ketels door, die zijn inzet door Delise afgeweerd ziet worden. Baudet en Ketels zijn gevaarlijk maar raken niet aan Spartadoel. Een uithaal van Poukens na corner wordt van de lijn gehaald, de rebound van Deslagmulder werd gered door De Ruysscher. Amper enkele minuten later opnieuw Poukens aan de tweede paal op corner. Hij mikte nu over. Voor BHS verdedigde Van Kimmenade enkele keren met lef uit, maar hij kwam er goed vanaf. In minuut 83 kreeg invaller Siemen Vander Sande de bal aan de linkerpaal. In twee keer kreeg hij het leer voorbij De Ruysscher, de punten bleven in Haacht. Bezoeker Baudet had ook al tien matchen op rij gescoord, er kwam nu een einde aan die reeks.

Sparta Haacht-Tildonk viert met zijn fans

Doelpunten: 38’ Mats Vander Sande (1-0), 44’ Deslagmulder (2-0), 83’ Siemen Vander Sande (3-0).