KV Tremelo telt Lozenhoek Keerbergen in de tweede helft uit

KV Tremelo (l) hield de punten thuis tegen NV Keerbergen

In de eerste helft mikte Keerbergen op de lange bal, Tremelo combineerde over de grond. Jasper Steylaerts legde voor Meerkens aan, hij werkte af in de linkerhoek. In de slotminuten ramde invaller Simons de 2-0 in het dak van het doel. Tremelose keeper Pauwels redde vele schoten en kroonde zich zo als matchwinnaar.

Bezoeker Broos begon met een stevige tulband om u tegen te zeggen aan de match, een overblijfsel van de uitmatch op BHS United. Het eerste half uur viel er bitter weinig te beleven. Net op het half uur verdedigde Tremelonaar Guilliams met twee mooie technische acties prima uit, het mooiste staaltje uit het eerste wedstrijddeel. Enkele minuten nadien gooide Meerkens vanaf de rechterflank een vrije teap voor doel. Aan de tweede paal stond Baeten klaar om te koppen, doelman Haeck ging goed plat. Een licht overwicht voor het thuisteam aan de rust.

Kort na rust trekt bezoeker Verhoeven naar doel over links. De bal belandde centraal voor doel, Broos en Vanderlinden konden niet afwerken. In minuut 55 brak Vanderlinden uit, goalie Pauwels pakte op de grens van het strafschopgebied in twee keer het gevaar weg en keepte prima. Aan de overkant de Tremelose reactie, Jasper Steylaerts legde na een actie de bal af aan de grens van de Keerbergse zestien. Meerkens werkte droog af in de linkerhoek, 1-0! Bezoeker Coosemans en thuisspeler Frederik Steylaerts dreigden de daaropvolgende minuut. Iets na het uur kreeg Lozenhoeker Van Puymbroeck de bal aan de tweede paal na een mooie hoge gekruiste voorzet. Hij mikte naar de kleine hoek, daar lag Pauwels ook…

Frederik Steylaerts speurde naar een vrije ploegmaat

Daarna volgde een kwartier relatieve windstilte, die enkel werd doorbroken door de rode kaart van Keerbergse invaller Bossaert. Hij ging intensief in duel met thuisspeler Baumans, hij kreeg onmiddellijk rood, toch een strenge sanctie. Op minuut tachtig werd Meerkens alleen op doelman Haeck gestuurd, hij trapte de bal naast de verste paal. Kort voor affluiten ging Meerkens aan de haal met de bal, in het strafschopgebied legde hij breed voor invaller Simons die de bal in het dak van het doel ramde, 2-0.

Doelpunten: 61′ Meerkens (1-0), 88′ Robbe Simons (2-0)