logo Casalina

Sportspurt: nieuwe sportinfrastructuur op zes locaties in Vlaams-Brabant

Sportspurt: nieuwe sportinfrastructuur op zes locaties in Vlaams-Brabant
In Hoeilaart wordt er geïnvesteerd in turnmogelijkheden door Vlaanderen

Vlaams minister van Sport Ben Weyts kent na een tweede oproep dit jaar 2,4 miljoen euro toe aan zes bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over de provincie Vlaams-Brabant. Jaarlijks zullen duizenden sportende Vlamingen in totaal nieuwe en moderne sportinfrastructuur hun sport kunnen beoefenen. “Met onze Sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer en betere sportinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren.”

De investeringen worden verricht in Kortenberg, Hoeilaart, Dilbeek, Zoutleeuw en Roosdaal.

De budgetten voor sportinfrastructuur gaan fors de hoogte in. De 55 miljoen euro bij de formatie werd in kader van de Vlaamse relance verdubbeld naar 110 miljoen euro. In totaal investeert Vlaanderen via Sportspurt 185 miljoen euro. Het is een nooit geziene investering die voor elke sportende Vlaming moet renderen. Dit geld gaat onder meer naar groepsaankopen voor buitensportinfrastructuur, zoals bijvoorbeeld de aanleg van beachterreinen of de aankoop van sportkoffers, dat zijn mobiele koffers gevuld met innovatieve en traditionele sportmaterialen. Daarnaast gaan deze middelen ook naar topsportinfrastructuur en bovenlokale sportinfrastructuur dicht bij huis. Dankzij extra budgetten kunnen private en publieke partners niet één, maar twee keer per jaar intekenen op een oproep.

Via een eerste oproep in het voorjaar konden reeds zes Vlaams-Brabantse projecten met de steun van Vlaanderen uit de startblokken schieten. “Nu investeert Vlaanderen 2,4 miljoen euro in nog eens zes projecten voor bovenlokale sportinfrastructuur in de provincie Vlaams-Brabant”, zegt Weyts. “Ik wil zoveel mogelijk Vlamingen aanmoedigen om te bewegen en te sporten. Hoe kan dit beter door hen dicht bij huis kwaliteitsvolle sportinfrastructuur aan te bieden?”

Vlaanderen investeert maximaal dertig procent van de totale investeringskost met een maximum van 1,25 miljoen euro per project. Deze Vlaamse impulsen maken een investering van minstens zoveel extra miljoenen mogelijk in de renovatie of nieuwbouw van sportinfrastructuur. De projecten zijn heel uiteenlopend en gaan van de uitbouw van een vrijetijdssite met een nieuwe sporthal tot verschillende uitbreidingen van het sport- en jeugdcomplex in Hoeilaart.

Overzicht investering bovenlokale sportinfrastructuur provincie Vlaams-Brabant

Vrijetijdssite Keperenberg Itterbeek 923.750,00 euro

Hippisch centrum Prova Zoutleeuw 255.260,83 euro

Uitbreiding sport- en jeugdcomplex Koldam met voetbal-, tennis- en padelinfrastructuur Hoeilaart 375.458,78 euro

Uitbreiding sport- en jeugdcomplex Koldam met een gymhal Hoeilaart 212.189,79 euro

Petanquehal Kortenberg 339.962,64 euro

Belleheide Roosdaal 291.792,90 euro

Totaal: 2.398.414,94 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *