logo Casalina

KSK Beveren haalt licentie voor nationaal voetbal binnen en speelt zaterdag de eerste van 4 finales

KSK Beveren haalt licentie voor nationaal voetbal binnen en speelt zaterdag de eerste van 4 finales
Kan KSK Beveren ook vieren tegen leider Borsbeke vraagteken

Komende zaterdag speelt KSK Beveren haar eerste van vier finales in de strijd om zowel de titel in eerste provinciale als de promotie naar de nationale reeksen. De traditieclub verwacht voor die gelegenheid flink wat supporters op haar thuismatch die wordt voorafgegaan door een footlunch. Op donderdag 29 maart kreeg de club ook positief nieuws: Voetbal Vlaanderen bevestigde dat KSK Beveren voor het volgende seizoen een licentie heeft gekregen voor de nationale amateurreeksen.

Tegenstander KVC De Toekomst Borsbeke pronkt als promovendus bovenaan het klassement. De club uit Herzele nam enkele weken geleden de leidersplaats over van KSK Beveren, dat in de voorbije weken in een dipje belandde. Het verschil tussen leider Borsbeke en het huidige nummer 5, Beveren, bedraagt echter nog steeds slechts 6 punten. Indien de thuisploegde zege thuis houdt ligt de titelstrijd opnieuw volledig open.

De wedstrijd tegen leider Borsbeke wordt zaterdagavond om 20 uur afgetrapt op het G-terrein naast de Freethiel.

“De voorbije weken draaide het niet echt lekker voor onze Leeuwen. Blessurelast en vermoeidheid eisen hun tol na een intens jaar waarin we lange tijd koploper waren. Iedere club doet zin uiterste best om van Beveren te winnen en komt met het mes tussen de tanden aan de aftrap. Toch hebben we lange tijd, nota bene als promovendus, met die druk kunnen omgaan. We zijn dan ook nog steeds heel fier op hetgene we dit seizoen op de mat hebben gelegd. Ons hoofddoel, het behoud in ons eerste jaar in de hoogste provinciale reeks, hebben we dan ook met verve behaald. Toch hopen we nog steeds op een prijs dit seizoen, al was het maar om de kers op de taart te zetten. De spelers lieten vorig weekend in de tweede helft zien dat ze nog steeds willen en kunnen, maar het geluk zat ons niet mee. Hopelijk keert het tij op juiste moment en kunnen we zaterdag onze grote eindspurt inzetten. In de heenronde bleken beide teams aan elkaar gewaagd, maar gingen we al bij’ al verdiend met deze naar huis”, aldus bestuurder Robin Beck.

De spelers van KSK Beveren hopen opnieuw op flink wat fans
De spelers van KSK Beveren hopen opnieuw op flink wat fans

Niet alleen de leidersplaats staat op het spel, maar ook de promotie naar de nationale reeksen.

KSK Beveren vroeg net als 5 andere teams een licentie aan voor derde amateur en kreeg die op 29 maart 2023 officieel toebedeeld door Voetbal Vlaanderen. Opvallend is dat een aantal hoog geklasseerde teams dat geen licentie heeft aangevraagd en dus geen kans maakt op promotie. Onder hen onder meer ook de tegenstander van komend weekend, leider Borsbeke.

“We zijn heel tevreden dat we onze licentie hebben kunnen bemachtigen, omdat we als club toch de ambitie koesteren om terug in de nationale reeksen te belanden. We beseffen dat die stap een hele moeilijke zal zijn, maar willen de uitdaging aangaan. Ook bij de spelersgroep en de trainersstaf leeft het gevoel om het nationale avontuur te starten. Tenslotte hebben wij’ onze leden bevraagd over hun wensen en ook zij stemden in, zolang het financiële evenwicht van de club kan worden bewaard. KSK Beveren hoort op termijn thuis in het nationale voetbal. We blijven geduldig verder bouwen aan de toekomst van de club, maar wanneer de opportuniteit zich aandient moeten we niet twijfelen”, besloot Beck.

Naast Beveren vroegen ook rechtstreekse concurrenten Sint-Denijs en Sottegem hun licentie aan. Op de volgende speeldag trekt Beveren naar Zottegem, terwijl in de Iaatste thuismatch Sint-Denijs wordt bekampt. Het belooft dan ook een razend spannend slot van de competitie te worden.

Geef een reactie