logo Casalina

Kartpiloot Tim Ver Elst naar podium tijdens eerste ronde NK

Kartpiloot Tim Ver Elst naar podium tijdens eerste ronde NK
Snelle Belg Tim Ver Elst sterk naar podium in NK karting

Werchterse karter Tim Ver Elst (21) pakte een derde plaats tijdens de eerste ronde van het NK KZ2, dat is de koningsklasse, in het Nederlandse Berghem. Opmerkelijk is dat hij dit presteerde met een gloednieuwe motor die hij nog niet getest had. Hij was al zesde gestart en reed nog een podium in deze drukbezette categorie.

“Het ging redelijk goed. We waren met een nieuwe motor begonnen, een Vortex. Het ging direct goed, er zat een goed tempo in. Het was tijdens de training wel wat moeilijk omdat het weer de hele tijd wisselvallig was, kortom het was moeilijk om de motor te testen. We hebben finaal dan toch toch de regen-setup gevonden.”

De kwalificatie ging niet zo goed, erkende Tim. Daarin noteerde hij een ietwat teleurstellende twaalfde chrono.

“Dat kwam omdat we net nieuwe banden hadden gepakt en dat bleek geen goede set. De oude set hadden we daarom teruggestoken voor de prefinale. Dat leek te werken. Tijdens die regenrace was ik aanzienlijk sneller, vooral naar het einde toe. Toen geraakte ik in het ritme. In de finale was het daarna even zoeken. De baan was aan het opdrogen en qua topsnelheid kwamen we iets tekort. De bandenspanning was goed. Eén spoor was droog en dat was het goede, het was niet makkelijk om in te halen. Toen ik op de derde positie terechtkwam, heb ik die proberen vast te houden. Jeffrey Fikse kwam me op het einde nog voorbij, maar hij had een ingeklikte bumper waarvoor hij 5 seconden straftijd kreeg. Zo werd ik toch nog derde. Dit resultaat is niet verkeerd. Zeker ook gezien dat we pas voorbije zaterdag ter plaatse kwamen, terwijl de andere jongens er al sinds vrijdag reden.”

Tim Ver Elst op het podium
Tim Ver Elst op het podium

Gelukkig kon Tim bogen op veel ervaring in de KZ2-kart. Hij is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen in deze klasse.

“Dat is dus al redelijk lang. Ik weet ondertussen goed wat ik moet doen. En ik blijf nog wel even racen in deze klasse. De versnellingen, het afschakelen, het afremmen, de acceleratie, alles is er mooi aan. En het gaat hard natuurlijk. Bovendien bezoek ik al sinds jaar en dag met mijn vader de circuits. Het is heel gezellig en leuk dat we samen een hobby kunnen hebben en dat we samen altijd weg kunnen zijn. Dat houden we zo nog wel even vol.”

Dit jaar rijdt Tim het NK en ook het WK in Wackersdorf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *