logo Casalina

Wielerploeg YCT Demer en Dijle begint met om en bij de 120 wielrenners aan 2023

Wielerploeg YCT Demer en Dijle begint met om en bij de 120 wielrenners aan 2023
YCT Demer en Dijle anno 2023 op relatief volle sterkte Beeld Kurt Vermeerbergen www.cyclingsite.be

Wielerploeg YCT Demer en Dijle werd recentelijk voorgesteld aan het publiek in Tremelo. Vanaf de miniemen tot de meer ervaren beloften tellen de blauw-zwarte rangen om en bij de 120 wielrenners. Ze worden in hun achtste seizoen stilaan veelzijdig, zo tonen een Belgische titel op de baan en vele provinciale titels onder andere in het veld, op de weg en het tijdrijden aan. De basis blijft dezelfde liever aan eigen talent werken dan het ergens anders wegsnoepen.

Het team organiseert voor miniemen en aspiranten op maandag 1 mei in Betekom, YCT zoekt nog helpende handen om van deze dag een succes te maken. Op dinsdag 29 augustus vinden de juniorenkoers en de wedstrijd voor beloften en elites z/c met start en aankomst in het centrum van Tremelo plaats. Ook hiervoor zijn er nog vrijwilligers welkom.

De aspiranten kregen recentelijk uitnodigingen om aan te treden in de Ronde van Limburg en de Ronde van Antwerpen. Stuk voor stuk ideale uitdagingen voor hetgene dat volgt in hun nieuwelingencarrière. Zij betwisten de volledige Beker van België en enkele meerdaagsen zoals de tweedaagse van het Vermarc Cycling Project en de Triptyque Ardennais. Deze lijn wordt verder getrokken bij de junioren. De beloften en elites z/c beginnen op 12 maart al met een zwaar hoofdstuk van hun seizoen in Aywaille en eindigen hun pittig seizoen met een Beker van België in Berlare (23/09). Tussendoor hebben ze maar liefst 24 interclubs en 4 rondes afgelegd.

Huldigingen waren er voor Belgisch kampioen op de ploegkoers, nieuweling Thor Feyaerts en provinciale kampioenen in het veld Glenn Verbeeck en Giel Lejeune. Aspirant Wout Veuchelen en belofte Ferre Geeraerts pakten het goud op de weg en in het tijdrijden. Dat belooft voor wat er dit seizoen aankomt, uiteraard volgt eerst een stage voor bijna alle geledingen van het team in de Vlaamse Ardennen. De miniemen en de aspiranten zullen later op het seizoen eveneens op stage gaan, meer bepaald naar het West-Vlaamse Woumen, een deelgemeente van Diksmuide. Dat kan tellen onder het mom groeien en bloeien.

Één gedachte over “Wielerploeg YCT Demer en Dijle begint met om en bij de 120 wielrenners aan 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *