logo Casalina

KHO Bierbeek B en KHO Huizingen kruiden hun oefenduel met 8 doelpunten

KHO Bierbeek B en KHO Huizingen kruiden hun oefenduel met 8 doelpunten
KHO Bierbeek B (links) zag KHO Huizingen met 1-3 winnen

Voor de rust domineerden de bezoekers op ervaring, ook de tweede bal was van hun. Ze kwamen 0-2 op voorsprong, kort voor rust volgde de aansluitingstreffer voor Bierbeek B. In de tweede helft trokken de groen-witten meer het laken naar hun toe. Met nog vijf minuten te gaan, stonden ze zelfs nog 4-3 voor, maar KHO kon nog gelijk komen.

Het jonge Bierbeek B, promovendus in tweede provinciale speelde een oefenpot tegen het ervaren KHO Huizingen, dat het jaar na jaar meer dan prima doet in tweede. Bij Bierbeek B een grotendeels nieuw team. Kapitein Arne Cipers schoof door naar het A-team en werd vervangen door Jaroa Margaria. De meeste spelers waren 17 of 18 jaar oud. Daar tegenover het ervaren geel-blauwe KHO met hun nieuwe aanwinst in goede doen, spits Philippe Paparo (28).

Bierbeek B voetbalde uit, de bezoekers deden dat ook maar wisselden dat af met de lange bal naar bijvoorbeeld een snelle Maimouni. Aan beide kanten werd hoog gestoord, maar in duels maakte KHO aanvankelijk de beste indruk. Iets na het kwartier Bierbeeks balverlies; stoorzender Vanden Berghen speelde Paparo aan die in de rechterbovenhoek mikte, 0-1. Tegen het half uur een afstandsschot van Huizingen op naam van Maimouni, goalie Meulemans tikt over de lat. Ondertussen gaan de hemelsluizen open. In de 34ste minuut bereikte Goossens via links de achterlijn, de voorzet werd te makkelijk door Demuylder ingetikt, 0-2. Bierbeek B ging druk zetten via links door Hoste. Iets voor rust belandde een corner van Hoste via enkele tussenstations bij Cornips. Net buiten de Huizingse zestien besloot die in de linkerhoek, 1-2 en opnieuw animo in de match. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft nam Bierbeek B de controle over. Na een verdedigende fout strafte Hoskens af, 2-2. Een vrije trap van invaller De Clercq werd raak gekopt door mede-invaller De Cock, de situatie helemaal omgekeerd en Bierbeek op voorsprong 3-2. Huizingen liet niet betijen en liet de 3-3 aantekenen via Devroede. Met nog ongeveer een kwartier op de klok ging uitblinker Hoste de linkerflank af, hij dribbelde zich naar binnen en besloot de bal in de verste hoek, 4-3. Het leek erop dat de groen-witten het laken naar zich toe trokken, dat was buiten het ervaren Huizingen gerekend. In de slotfase volgde een verdedigend foutje waardoor Devroede naar doel kon en het leer naast Meulemans in doel deponeerde, 4-4 wat een match! De Vroede liet de beste statistieken noteren met twee treffers.

Doelpunten: 16’ Paparo (0-1), 34’ Demuylder (0-2), 42’ Cornips (1-2), 50’ Hoskens (2-2), 59’ De Cock (3-2), 71’ De Vroede (3-3), 77’ Hoste (4-3), 88’ De Vroede (4-4).

“Flink wat spelers groeiden door naar de A-kern of verlieten het team na ons kampioenenjaar. Er moest weer flink wat doorgeschoven worden. Deze jonge groep bezit ook flink wat talent en toont veel motivatie, er is nog wel wat schaafwerk nodig. Ik kan terugblikken op een prima oefenduel, we hebben hier veel uit geleerd voor wat nog komen moet. Het was een eerlijk scoreverloop. De eerste helft was voor hen, de tweede voor ons. Komende competitie stellen we het behoud voorop”, wist thuistrainer Nys.

“Het was onze eerste oefenwedstrijd na 4 trainingen. Het was zeker interessant om onze 4 nieuwkomers en wat jonge gasten uit het 2de elftal aan het werk te zien. Zeker niet alles liep goed, maar we hebben wel veel positieve signalen gezien. Het was een wedstrijd waarbij het vooral belangrijk was om wedstrijdritme en vertrouwen op te doen. Dit lijkt me ook aardig gelukt te zijn. Veel doelpunten gescoord, maar helaas ook 4 tegen gekregen. We hebben nu nog 4 weken om ons klaar te stomen voor de eerste competitiewedstrijd. Nu is het belangrijk om zo veel als mogelijk onze spelers fit te houden en geen blessures op te lopen, wat ons vorig seizoen het hele seizoen lang parten heeft gespeeld”, reageerde bezoekende coach Dimitri Meerts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *