logo Casalina

Een terugblik op SK Nossegem B promoveert in zijn eerste bestaansjaar

Een terugblik op SK Nossegem B promoveert in zijn eerste bestaansjaar
Nossegem B viert feest

In vierde provinciale C eindigde SK Nossegem B in zijn eerste bestaansjaar als derde na kampioen Sporting Erps-Kwerps en tweede Stormvogels Haasrode B. Via een mooie eindspurt in de eindronde pakten de blauw-witten promotie naar derde provinciale met beide handen beet.

Ze stonden twee weken aan de leiding en hun derde periode was hun beste met een 21 op 30, waarmee ze derde werden in die ronde. De top drie in deze reeks pakte tegen ieder team punten, ook SKN B. Met 73 treffers hadden ze de beste aanval in de reeks, één doelpunt beter van tweede Haasrode B. Robbe Vancauwenbergh was de topschutter met tien doelpunten op 25 duels tijd, Robin Roussaux had eveneens een aandeel hierin met 7 stuks op 17 ontmoetingen tijd. Ze slikten 41 goals en hadden hiermee de vierde beste defensie in de reeks. Lennert Vandendael keepte 19 wedstrijden en toonde zich als een betrouwbaar sluitstuk.

Ook doelman Lennert Vandendael deed zijn buit in het zakje bij SK Nossegem B
Ook doelman Lennert Vandendael deed zijn buit in het zakje bij SK Nossegem B

In de eindronde begonnen ze op reeksgenoot Korbeek Sport, dat vierde werd in de C-reeks, in de 88ste minuut kon Eli De Vreese het laken naar Nossegem toetrekken. In de volgende ronde trokken ze op bezoek bij PSV 1820 B, de vierde in de D-reeks. Op een steenworp van eigen terrein werd aan Den Dam in Steenokkerzeel gewonnen met 1-3, Arne Herman, Maxime Gilis en Tristan Olbrechts tekenden de treffers aan. Deze match bracht promotie met zich mee. De laatste (thuis)match van het seizoen was grotendeels om de sportieve eer tegen het eveneens gepromoveerde KVC Haacht, dat derde werd in de E-reeks. SKN B haalde het met 1-0, een doelpunt in minuut 53 van opnieuw Arne Herman bleek decisief te zijn.

De sportieve staf bestaande uit hoofdcoach Erwin Vanlaethem, T2 Wim Vandendael en afgevaardigde Laurent Roussaux deelde eveneens in de feestvreugde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *