logo Casalina

KHO Bierbeek en VC Bertem-Leefdaal bezetten elkaars positie

KHO Bierbeek en VC Bertem-Leefdaal bezetten elkaars positie
Mario Cassimon enkele jaren terug in dienst van KHO BIerbeek

Draaischijf op het middenveld Yorik Feyaerts (26) liet na vijf seizoenen VC Bertem-Leefdaal achter zich om met KHO Bierbeek mee te dingen naar promotie. Dat draaide even anders uit, na tien speeldagen staan de groenen tiende met 13 op 30, Bertem-Leefdaal dat geen licentie aanvroeg voor nationale reeksen staat tweede met 20 op 30. Bierbeek ontvangt trouwens komende zaterdagavond de hemelsblauwen. Deze laatsten zien er een interessante waardemeter in.

Bertem-Leefdaalcoach Cassimon keert terug naar voormalig werkgever Bierbeek waar hij ongeveer vijf jaar geleden actief was.

“We spelen een interessante match ploeg die al 16 jaar wil promoveren tegen onze ploeg die er elk seizoen gewoon wil inblijven. Toch is er al een redelijk verschil in het klassement . Nochtans geloof ik erin dat Bierbeek de eindronde gaat halen, ook al omdat er weinig ploegen zijn die de licentie voor nationale reeksen aanvragen. Beide teams spelen de kaart van de jeugd. Bierbeek koos vooral eigen jeugd die ze zelf hebben opgeleid en die tot de beteren behoren in Vlaams Brabant of jeugd die ze deels hebben teruggehaald uit hun elite-opleîding. We nemen het ook op tegen goede coach Timo Crabbe die tactisch toch al getoond heeft met Herent, dat hij resultaat kan halen met soms geringe kwaliteit. Bierbeek zit wat in mindere periode, niet al hun transfers brachten tot nu toe wat ze ervan verwachten. Met afwezigen Azzeddine, Hendrickx en Dochez valt er ook veel ervaring en kwaliteit weg. Nu dat geeft ook plaats voor hun jongeren waaronder Vandrepol die echt sterk bezig is. Wij moeten Gadzina missen door contractuur en Dries Meeus is nog altijd out na zware tackle tegen Huldenberg . Uit hebben we nog niet echt veel potten gebroken, maar in Bierbeek is het toch altijd een leuk weerzien met ex-spelers en supporters waarmee ik goede band had”, besluit Cassimon.

Feyaerts trok van Bertem-Leefdaal naar het ambitieuze Bierbeek.

“In het begin was het hier in Bierbeek wat zoeken voor mij. De voorbije duels lijk ik er stilaan door te komen. Ik heb de overstap goed verteerd en voel me goed in dit team. Mijn prestaties bevinden zich in een stijgende lijn, maar ik zou dat op zich allemaal graag inruilen voor verschillende zeges op rij zodat we eindelijk eens kunnen stijgen in het klassement”, opende Feyaerts uit Sterrebeek. “We bevinden ons met Bierbeek in een rare situatie, het loopt niet zoals het zou moeten en dat is voor het hele team het geval. Er is te weinig regelmaat in onze prestaties en dat leidt tot een tot nu toe wisselvallig seizoen wat je ook uit onze punten kan afleiden. Een 13 op 30 is niet goed genoeg. Het moet op vele vlakken beter zodat we meer punten pakken en er hier ook een beter gevoel zal heersen.”

De overgang bracht nog niet wat de nummer tien ervan verwachtte.

“Ik vertrok bij Bertem-Leefdaal om hier grotere ambities na te streven, ik wens ze het allerbeste behalve deze zaterdag dan. Ik verwacht dat ze zich hier op zijn Bertems komen presenteren, dat wil zeggen met een goede organisatie. Dat is ook typisch voor een team dat wordt getraind door Mario Cassimon, dat is een handelsmerk van hem. In de competitie incasseerden ze al drie wedstrijden op rij geen doelpunt, dat is geen toeval. Als je op achterstand komt tegen hen, dan zal het moeilijk worden. Dat konden Euro 90 Kraainem, Elewijt en Liedekerke eerder al navertellen. We zijn gewaarschuwd en weten waar we aan toe zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *