logo Casalina

KFC Rapide Wezemaal pakt de titel na een tot nu toe ongeslagen seizoen!

KFC Rapide Wezemaal pakt de titel na een tot nu toe ongeslagen seizoen!
KFC Rapide Wezemaal anno 2021-2022

Rapide Wezemaal had tegen derbyrivaal Rotselaar B genoeg aan een gelijkspel om de verdiende titel binnen te halen. Onderweg naar die titel boekten ze vele overwinningen, een handvol gelijke spelen en bleven ze ongeslagen. Kapitein Egbert Van De Schoot en ervaren verdediger Willem Keuppens gaven een woordje uitleg en genoot van het titelfeestje.

FC Rapide Wezemaal ontstond in 1943 en sloot dat jaar aan bij de Belgische Voetbalbond met stamnummer 3908. In 1994 bereikten de rood-witten de nationale reeksen. Het eerste seizoen in vierde Klasse kon men zich nog handhaven, maar in het tweede seizoen moest Wezemaal in de eindronde om het behoud spelen. In 1996 bevond het zich weer in de provinciale reeksen. In het eerste coronaseizoen zakten ze ongelukkig naar derde als “minst goede” veertiende in de stand. Nu laten ze zien dat ze in tweede thuishoren na dit foutloos seizoen.

Middenvelder Egbert Van de Schoot sluit af op een hoogtepunt. Hij zal nog komen kijken naar broer Evert die er het doel verdedigt en de minst gepasseerde doelman van de reeks is.

“Het was zeker niet onze beste match en zij scoren uit hun enige kans, zo kom je tot die 1-1. Wij speelden wel een handvol goede kansen bij elkaar, maar hun keeper pakte ze allemaal goed. Vooral in de loop van de tweede helft waren we wat zenuwachtiger, natuurlijk was dat zo omdat we ook niet op een counter wilden lopen”, wist de middenvelder die na dit seizoen ermee stopt. “Het feestje achteraf werd goed gesmaakt. Ik heb goed gedoseerd dus daags nadien was de schade beperkt. Ik had eerder in het seizoen besloten dat dit mijn laatste seizoen ging worden daar de combinatie met het gezin moeilijk werd, ook fysiek gaat het niet meer crescendo. Ik eindig in schoonheid.”

Verdediger Willem Keuppens was een periode afwezig met een knieblessure maar viel nog even in en liet het zich smaken. Hij is aan zijn vijfde seizoen Rapide toe.

“Ik wou hier met een triomf uitpakken, dat was een individueel en collectief doel. Ik wou alleszins ooit kampioen worden met Rapide Wezemaal. Er was enorm veel euforie omtrent het feit dat we dit konden bewerkstelligen. Ik ben enorm fier op onze groep. Ik voel me momenteel conditioneel nog heel goed, ik heb bijgetekend voor volgend jaar. Ik heb even getwijfeld om te stoppen op een hoogtepunt, maar voel me goed in de groep. Ik zal het dan moeten combineren met mijn werk en gezinssituatie die aan verandering toe is. We verwachten binnenkort ons eerste kindje”, klonk het fier bij Keuppens die zowel op sportief als gezinsvlak succes boekt.

Bij Rapide Wezemaal showden ze fier hun kampioenenbeker en volgden de pintjes Foto Rottiers Productions
Bij Rapide Wezemaal showden ze fier hun kampioenenbeker en volgden de pintjes Foto Rottiers Productions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *