logo Casalina

KVC Haacht treedt weldra in derde provinciale aan met andere invulling

KVC Haacht treedt weldra in derde provinciale aan met andere invulling
KVC Haacht anno 2021-2022

Het voorbije seizoen heeft voor de A-ploeg van KVC Haacht niet gebracht wat verwacht werd. Bij de start van het seizoen was er een brede kern en voldoende kwaliteit aanwezig. Door vele blessures heeft men nooit aan een ploeg kunnen bouwen. Hierdoor bleven de resultaten uit en ging ook het vertrouwen verloren. Het gevolg is dat KVC Haacht terug in derde provinciale zal aantreden. Trainer Raf De Zaeyer heeft beslist om zijn taak als trainer stop te zetten.

De wit-zwarten vonden naar volgend seizoen toe al een andere invulling voor de sportieve staff.

“Niet getreurd, de club blijft niet bij de pakken zitten. We grijpen terug de kans om meer in te zetten op eigen jeugd. In de club blijft en is er voldoende kwaliteit om volgend seizoen ons mannetje te staan in een reeks met meer derby’s. Er werden slechts enkele spelers van buitenaf aangetrokken om de groep wat sterker te maken, maar er werd vooral geïnvesteerd in trainers die heel ervaren en bereid gevonden zijn om met jonge spelers te werken”, klonk het bij KVC. Daniel Simmes (Pro licensediploma en afkomstig van KSC Keerbergen) wordt de nieuwe T1 van de A-ploeg en Koen Merchez (UEFA-A) zal hem als T2 hierbij helpen. “Het is hun taak om de talentrijke jeugdspelers verder op te leiden en in te passen in een veel jongere eerste ploeg. Fabrice Cassimans, een gediplomeerde keeperstrainer, vervolledigt het trainersteam. Op deze manier geven we een duidelijk signaal aan onze jeugdspelers dat we hen niet alleen kansen, maar hen ook een goede opleiding geven.”

Met deze 3 trainers die een passie hebben voor voetbal en heel wat ervaring opgedaan hebben bij elite jeugdploegen en A-ploegen op verschillende niveaus, toont de club de nodige ambitie om terug op zoek te gaan naar het vroegere DNA van de club. Dit met als enige doel: zo hoog mogelijk spelen met eigen opgeleide spelers. 

De toekomst ziet er goed uit. Zowel de U17 provinciale en gewestelijke ploeg speelden kampioen en de U21 doen nog mee voor de titel. De B-ploeg heeft in vierde provinciale een goed seizoen achter de rug. Deze groep zal verder goed begeleid worden om zo jongere spelers voor te bereiden, zodat ook zij op termijn stappen naar de eerste ploeg kunnen zetten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *