logo Casalina

KFC Herent naar 45 op 45 en Sporting Kortenberg naar 42 op 42?

KFC Herent naar 45 op 45 en Sporting Kortenberg naar 42 op 42?
In welke formatie KFC Herent ook start, verliezen deden ze nog niet!

Ongeklopte leider in tweede provinciale a KFC Herent kan zaterdagavond zijn perfecte reeks thuis verder zetten tegen strijdlustige tweede KCVV Elewijt. Voorzitter Luc Van Waes hoopt op het beste en uiteraard op de begeerde 45 op 45. Bij Sporting Kortenberg kunnen ze in vierde provinciale C naar een 42 op 42 zeilen mits een uitzege zaterdagavond op Klim-Op Begijnendijk. Beide formaties zijn trouwens al ongeveer anderhalf jaar ongeslagen.

Luc Van Waes zag zijn team als voorzitter nog nooit competitief verliezen…

“Dit is nog nooit gebeurd in het bestaan van de club voor zo ver ik het weet”, vertelt Van Waes die sinds de zomer van 2020 de voorzitter van de geel. “Die 45 op 45, daar gaan we voor. Dat zou een unicum betekenen, dat we alles zouden winnen in de heenronde. Daar strijden we tegen Elewijt voor en daar hopen we op. We wonnen niet al onze wedstrijden op het dode gemaktje, tegen KVC Kessel-Lo 2000 speelden we één van onze moeilijkste matchen. Ze voetbalden goed en pas op het einde maakten we het verschil. We scoren steeds , dat is een serieus voordeel, en bij een achterstand raken we niet in paniek. Elewijt zal een goede waardemeter vormen. Ofwel gaan we in de richting van het kampioenschap ofwel staan we met onze voetjes terug op de grond. We onderschatten ze allesbehalve, ze komen sterk voor de dag en hebben goede spitsen. Ik kijk er vooral met veel plezier naar uit, ik verwacht een enorm mooie strijd.”

Bij Sporting Kortenberg is trainer Werner Lambaerts zijn team al een handvol jaren aan het boetseren.

Het is een jonge groep vrienden die veel scoort en relatief weinig laat scoren. Sinds hun vrije val in de provinciale reeksen een jaar of acht geleden kwamen ze in de laagste reeks, vierde provinciale terecht. Vorig jaar konden ze amper twee van de vijf wedstrijden spelen voor de grote coronapauze, ééntje wonnen ze en de andere speelden ze gelijk op KVC Haacht B. Het enige team dat hen op anderhalf jaar tijd punten kon ontnemen.

“Eerst volgen nog negentig minuten voetbal op en tegen Klim-Op Begijnendijk, pas daarna kunnen we spreken over een 42 op 42. Met deze vorm en selectie een zege moeten lukken. We willen en kunnen elke week winnen. Die enorme winnende reeks is heel uniek, dat is nog nooit gebeurd”, wist een blije voorzitter Thomas Bollaerts.

Sporting Kortenberg vierde al vaak dit seizoen
Sporting Kortenberg vierde al vaak dit seizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *