logo Casalina

De Greunsjotters Vossem en Eendracht Eizer kruisen de derbydegens!

De Greunsjotters Vossem en Eendracht Eizer kruisen de derbydegens!
Wautraets aan de bal en in vorm

Dat het duel in derde provinciale b tussen de Greunsjotters Vossem en Eéndracht Eizer wel eens flink wat volk kan lokken, staat buiten kijf. De groen-zwarten en de bezoekende geel-zwarten. Frederik Wautraerts scoorde voor hen vorige speeldag voor de geel-zwarten van Eendracht Eizer twee keer tegen KV Tremelo. Dat leverde hen een puntje op na het tweede gelijkspel op twee weken tijd. Op Vossem willen de geel-zwarten meer, zoveel is duidelijk!

Wautraets, die afkomstig is uit Overijse, is de man in vorm bij de bezoekers.

“Deze derby leeft uiteraard, er wordt al even halsreikend naar uitgekeken. Zeker omdat we er nog maar ééntje hebben nadat Moorsel in de andere reeks werd ingedeeld. Onze start was door blessures en schorsingen allesbehalve goed. Het tij is ondertussen gekeerd. Op BHS United scoren zij in de slotminuut de 2-2, de week nadien hebben we de match in handen tegen KV Tremelo. Wanneer we met tien vallen, geven we de wedstrijd quasi uit handen. We komen zo 2-3 achter, gelukkig kan ik nog in extra time de 3-3 aanbrengen. Het had en moest meer zijn geweest de voorbije twee speeldagen, maar de vorm komt eraan. Deze derby komt op het ideale moment, het vertrouwen is aanwezig. Vossem staat voor ons in het klassement, maar dat vertelt niet alles. Ze draaien niet op volle toeren en wij zitten net in een goede periode. We moeten al hetgene we al meemaakten omzetten in iets positiefs en zaterdagavond gaan voor de punten bij Vossem!”

De Greunsjotters Vossem ontvangen zaterdagavond nabije buur Eendracht Eizer. Trainer Kevin Goossens wil niets minder dan winst op eigen grondgebied.

“Voor het bestuur en voor ons is het een enorm belangrijke match die op het scherpste van de snee zal verlopen. Iedereen wil dit duel winnen. Meerbeek ligt dichtbij, maar na het verdwijnen van Moorsel uit onze reeks is dit nog de enige echte streekmatch die enorm leeft. Eizer had een minder begin, wij hadden ook op meer punten gehoopt. We staan nu zevende en hadden meer verwacht. In onze reeks zijn Wezemaal en Meerbeek overduidelijk de beteren”, overschouwt Goossens de concurrentie. “We zitten zaterdag met drie geschorsten en een speler die uit quarantaine komt. Toch ben blij dat ik kan zeggen dat ik in staat ben om een competitief elftal op te stellen. We azen uiteraard op derbywinst. Dit is een mooie affiche, we hopen toch om redelijk wat neutrale fans te kunnen lokken. Hopelijk kunnen we ons publiek een mooie wedstrijd brengen die op het einde drie punten opleveren”, wist Vossemtrainer Goossens.

Wautraets aan de bal en in vorm
Wautraets aan de bal en in vorm
De Greunsjotters Vossem hopen weer te kunnen vieren tegen Eizer
De Greunsjotters Vossem hopen weer te kunnen vieren tegen Eizer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *