logo Casalina

KFC Baal moet liefst van al nog zoveel mogelijk winnen om behoud te realiseren

KFC Baal moet liefst van al nog zoveel mogelijk winnen om behoud te realiseren
Usai heeft een goede penalty in de benen

Aanvaller Marco Usai (23), die op kot zit in Antwerpen, tekende de 2-0 voor FC Baal aan tegen Sporting Kortenberg, pas hun tweede seizoenszege. Zo komen de wit-groen-roden op elf punten op de voorlaatste positie, veertiende Herent B telt achttien éénheden. Een zwaluw maakt de lente nog niet, maar toch willen ze bij Baal er nog alles aandoen om zich te redden. Ze pakten een 4 op 6 na de winterstop.

“Het was opnieuw eens echt een goed duel tegen Kortenberg. Een wedstrijd waaruit we eens wel verdiende punten puurden. We wisten op voorhand wel dat daar mogelijkheden lagen. We waren op hun veld ruim een uur de beste op voetballend vlak, maar kwamen uiteindelijk niet tot scoren. Finaal gingen we daar nog met 4-0 de boot in. Dat viel toen nog te wijten aan onze jeugdige onbezonnenheid. Dat gebeurde toen te veel en week na week en dat kostte ons vele punten. De voorbije speeldag tegen Kortenberg bleven de individuele fouten gelukkig uit en konden we van een zege spreken.”

Aan de winterstop staken ze de koppen bij elkaar aan de Baelsche Zandbak.

“Die winterstop heeft ons zichtbaar deugd gedaan. We hebben eens goed gepraat met het besef dat we het anders voor de dag moesten brengen. Het was niet dat we zo slecht bezig waren, maar het moest realistischer. Een nieuw jaar brengt nieuwe voornemens met zich mee, wij begonnen er alleszins mee na de winterstop en wel met een 4 op 6. We hebben nu alle punten nodig om erin te blijven. Er leeft wel iets in deze groep en we staan ook op een onterechte voorlaatste plaats, dat is het gevoel die bij ons en volgens mij ook de meeste neutrale toeschouwers overheerst. Hoe onmogelijk het ook moge klinken, we geloven nog rotsvast in het behoud. Over een kleine maand hebben we nog iets recht te zetten op en tegen derbyrivaal KV Tremelo”, aldus de student Business & Languages aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen.

Op het veld van derde KOVC Sterrebeek ligt de volgende stap voor hun redding.

“In de heenronde speelden we thuis 2-2 tegen hen gelijk, ook hier zat meer in. Het is enorm belangrijk om ons te redden en Sterrebeek betekent de volgende stap. We hebben geen team om mee te gaan spelen in vierde, het zal nog heel moeilijk worden, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

KFC Baal tekent zondagnamiddag vanaf 15 uur present aan het Kuipke in en bij KOVC Sterrebeek.

Een Baal-Tremeloderby zonder smoorbommen is onbestaande
Een Baal-Tremeloderby zonder smoorbommen is onbestaande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *